Нискокалорична торта с кисело мляко, киви и банани
Необходими продукти:
200 грама пясъчни бисквити
70 грама масло
4 броя киви
2 банана
500 грама кисело мляко
70 грама захар
1 супена лъжица лимонов сок
4 чаени лъжици желатин
0,5 чаена чаша преварена вода
За украса:
2 броя киви
40 грама бадемови листенца
Начин на приготвяне:
Смелете бисквитите, за да се получат трохи. Към тях добавете размекнатото масло и разбъркайте до еднородност. Вземете разглобяема форма за торта, застелете дъното й с хартия за печене и изсипете "блата". Приберете в хладилника за минимум 30 минути. Залейте желатина с водата и оставете за 25 - 30 минути, за да набъбне. Обелете кивито и го нарежете на кубчета. След това го смесете с лимоновия сок и захарта. Сложете комбинацията за 2 - 3 минути на котлона, за да може плодът да си пусне сока и оставете да изстине. В тази смес добавете желатина и киселото мляко, разбъркайте всичко добре.
Когато извадите блата от хладилника, подредете по повърхността му нарязаните банани. Отгоре излейте млечната смес и приберете десерта във фризера (или в хладилника) за 6 часа или за 1 нощ.
Внимателно извадете готовата торта от формата и отстранете хартията. Украсете с резени киви и с леко изпечени бадемови листенца.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Исландска протеинова торта с боровинки и скир
- Бананова торта с кондензирано мляко и сметана
- Желирана плодова торта с прясно мляко, извара и орехи
- Лесна бананова торта с нишесте и бисквити
- Лятна торта с плодове без печене
- Сиропирана торта с черен шоколад, портокалов крем и глазура
- Божествена торта с млечно-маслен крем, ябълки и орехи
- Домашна торта с крем маскарпоне, кокос и малини
- Торта с блат от авокадо и бадеми
- Торта с малини и червено френско грозде
Коментари към Нискокалорична торта с кисело мляко, киви и банани