Торта с гофрети, кокосов крем и ягоди
Необходими продукти:
за тестото
- 2 яйца
- 2 чаени чаши брашно
- 200 милилитра прясно мляко
- 70 милилитра олио
- 10 грама захар
- 15 грама бакпулвер
- щипка сол
за крема
- 200 милилитра кондензирано подсладено мляко
- 100 грама крема сирене, безсолно
- 100 грама маскарпоне
- 100 грама кокосови стърготини
за украса
- 200 грама пресни ягоди
- цветчета по избор за украса
Начин на приготвяне:
Загрейте гофретник и направете тестото като смесите яйцата с прясното мляко, захарта, солта и олиото. Разбийте и прибавете брашното, смесено с бакпулвера. Разбъркайте до получаването на гъста маса, загребете черпак и сипете в горещата форма.
Изпечете за 3-4 минути, извадете гофретата и охладете. Направете останалите по същия начин. Към кондензираното мляко прибавете крема сиренето и маскарпонето, разбъркайте и сипете стърготините. Бъркайте до получаването на гладък крем.
Сложете гофрета върху подходящ поднос, намажете я с получения крем, сложете втора и продължете реда на подреждане, завършвайки с кокосовия пълнеж. Украсете с ягоди - цели или нарязани и цветове по ваш избор. Разрежете, поднесете и се насладете.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Сиропирана торта с черен шоколад, портокалов крем и глазура
- Картофени гофрети със сирене и чесън
- Бананова торта с кондензирано мляко и сметана
- 6 неща, които може да направите в гофретник
- Исландска протеинова торта с боровинки и скир
- Лесни гофрети на грил тиган
- Лесна бананова торта с нишесте и бисквити
- Гофрети с газирана вода
- Вафлени пурички
- Лятна торта с плодове без печене
Коментари към Торта с гофрети, кокосов крем и ягоди