Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Лесни гофрети на грил тиган

Лесни гофрети на грил тиган

Лесни гофрети на грил тиган - изображение

Необходими продукти:

  • 230 грама брашно (самонабухващо)
  • 2 1/2 чаени лъжици бакпулвер
  • щипка сол
  • 2 яйца
  • 350 милилитра прясно мляко
  • 90 грама масло, разтопено и охладено + още за намазване

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете брашното, бакпулвера и солта.

Яйцата, млякото и маслото разбъркайте и след това смесете с брашното.

Намажете с масло квадратен грил тиган. След като маслото се стопли излейте половината от тестото и печете за 5 минути. Когато изтече времето, гофретата би трябвало да се отлепя лесно - пробвайте с шпатула.

Обърнете гофретата - най-лесно би ви било, като поставите чиния върху тигана и го обърнете отгоре, така че тя да падне на него, след което да върнете в тигана с неопечената страна надолу.

Следва да изпечете на грил тигана за още 5 минути, след което да прехвърлите в чиния.

По същия начин опечете и втората гофрета.

Всяка разрежете на 4 и сервирайте с любим топинг.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съвети