Омлет с гъби и зеленчуци

Необходими продукти:
3 яйца
1/2 патладжан
3 домата
1/2 глава лук
3 гъби
1/4 чушка (сладка)
4 с. л. мляко
босилек, сол, олио - на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете гъбите на тънки плочки и ги запържете до златисто. След това прибавете към тях лука, нарязан на тънки полукръгчета и пържете до прозрачност. Сложете и останалите зеленчуци като разбърквате често. Пържете, докато патладжаните не бъдат готови. Подправете със сол и пипер.
Смесете яйцата с млякото, сложете малко сол и пипер и разбийте с тел за бъркане на яйца. Изпечете в наребрен тиган под капак.
Извадете омлета и го сложете с наребрената страна надолу. Разположете зеленчуците и гъбите върху половината омлет, добавете листа пресен босилек и затворете омлета другата половина.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйчено руло с топено сирене и чесън
- Кайгана - омлет по турски
- Омлет от нахут (без яйца)
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Омлет с шунка, домати и кашкавал
- Омлет с броколи, домати и пушено сирене
- Омлет с пилешко месо
- Яйчна запеканка с броколи и тиквичка
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Фритата с бекон и спанак
Коментари към Омлет с гъби и зеленчуци