Агнешко със зелен лук и печени картофи
Необходими продукти:
2 килограма агнешки бут
1 килограм картофи
3 скилидки чесън
1 лимон
2 - 3 стръка пресен риган
зелен лук на вкус
масло
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Направете разрези по месото, които напълнете с парченца чесън и малко риган. Изцедете сока на лимона, а кората нарежете на тънки ивици.
Намажете дъното на подходящ съд с мазнина, сложете агнешкото и полейте с цитрусовия сок.
Затворете тавата с лист алуминиево фолио и поставете агнешкото в предварително загрята фурна за около час и половина (може и малко повече). След това обърнете бутчето от другата страна, полейте с отделилия се сок, покрийте с лимоновите лентички, сложете нарязания зелен лук, отново покрийте с фолиото и върнете във фурната. Оставете да се пече до готовност.
В отделен съд подредете обелените и разрязани на половинки картофи и изпечете с масло.
Ако предпочитате, пригответе ги заедно с месото.
Добър апетит!
Рецептата е победител във Великденския ни кулинарен конкурс, а нейният автор е Lollipop.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Печен агнешки бут с бяло вино и подправки
- Рецепти за агнешко на скара
- Марината за агнешко месо
- Как ще познаете дали е хубаво агнешкото или овчето месо?
- Руло от агнешко с кедрови ядки и спанак
- Печено агнешко с билки, горчица и мед
- Агнешки сач със зеленчуци
- Гергьовденски гювеч от агнешко с арпаджик
- Агнешко със зелен фасул
Коментари към Агнешко със зелен лук и печени картофи