Марината за агнешко месо
Необходими продукти за 2 килограма агнешко:
4 супени лъжици сос Уорчестър
връзка кориандър
сок от 3 лайма или 3 лимона
2 чаени лъжици смлян червен пипер
8 скилидки ситно счукан червен пипер
4 глави лук, нарязани ситно
3 чаени лъжици сол
1 чаена лъжица смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Сложете соса Уорчестър в подходяща купа и налейте прясно изцедения сок от 3 лайма или 3 лимона. Нарежете ситно връзка кориандър и лука, прибавете ги в купата. Добавете останалите подправки, чесъна и разбъркайте всичко старателно.
Сложете агнешкото в подходящ съд и намажете с маринатата добре от всички страни. Затворете с капак. Оставете месото да престои в маринатата 1 час, след това приберете в хладилника за още 2 часа.
Изчакайте 60 минути след изваждането от хладилника и тогава изпечете.
Добър апетит!
Снимка: mondaydelights.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Мариновани свински уши
- Използвайте сок от кисели краставици, за да направите месото по-крехко
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Мариновани цели моркови с чесън и оцет
- Мариновани сушени пилешки гърди с подправки
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
- Агнешко с домати, стар лук, чесън и чили
Коментари към Марината за агнешко месо