Марината за агнешко месо

Необходими продукти за 2 килограма агнешко:
4 супени лъжици сос Уорчестър
връзка кориандър
сок от 3 лайма или 3 лимона
2 чаени лъжици смлян червен пипер
8 скилидки ситно счукан червен пипер
4 глави лук, нарязани ситно
3 чаени лъжици сол
1 чаена лъжица смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Сложете соса Уорчестър в подходяща купа и налейте прясно изцедения сок от 3 лайма или 3 лимона. Нарежете ситно връзка кориандър и лука, прибавете ги в купата. Добавете останалите подправки, чесъна и разбъркайте всичко старателно.
Сложете агнешкото в подходящ съд и намажете с маринатата добре от всички страни. Затворете с капак. Оставете месото да престои в маринатата 1 час, след това приберете в хладилника за още 2 часа.
Изчакайте 60 минути след изваждането от хладилника и тогава изпечете.
Добър апетит!
Снимка: mondaydelights.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
- Пикантно агнешко със спанак
- Агнешко с артишок под хрупкава коричка
- Маринован праз в горчица и бяло вино
- Мариновани пилешки хапки
- Агнешко на фурна в бяло вино с чесън
- Агнешко с бял боб и доматена запръжка
- Мариновани сушени пилешки гърди с подправки
- Мариновани тиквички с чеснова марината и лимони
- Руло от агнешко с кедрови ядки и спанак
Коментари към Марината за агнешко месо