Гергьовденски гювеч от агнешко с арпаджик

Традиционно на Гергьовден се приготвя агнешко месо. Освен полезно, то е и любимо на много хора. От агнешкото могат да се сготвят различни гергьовденски гозби – печено със или без зеленчуци, с ориз, на яхния... Предлагаме ви рецепта за агнешки гювеч с арпаджик. Ще ви трябва и малко бяло вино, както и микс от пресни подправки, въпреки че месото на агнето и достатъчно ароматно и без тях.
Необходими продукти за герговденска гозба с агнешко:
- 1 килограм месо от агнешко бутче
- 1 супена лъжица мас
- 2 моркова
- 1 корен пащърнак
- 12 арпаджика
- магданоз
- 1 дафинов лист
- 1 щипка риган
- 150 милилитра сухо бяло вино
- 200 милилитра бульон
- щипка сол и черен пипер
- 2 супени лъжици оцет
Как се приготвя гергьовденската гозба
Обелете арпаджика, изплакнете и подсушете. Направете същото с морковите, пащърнака и нарежете на парченца.
Разтопете маста, запържете в нея агнешкото месо, добавете арпаджика, морковите, пащърнака, магданоза, дафиновия лист, ригана и налейте виното, бульона и 2 супени лъжици оцет.
Подправете със сол, черен пипер и пресипете сместа в глинен гювеч. Загрейте фурната на 170 градуса, сложете капак и гответе в продължение на два часа.
Наздраве и добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пикантно агнешко със спанак
- Агнешко с артишок под хрупкава коричка
- Агнешко на фурна в бяло вино с чесън
- Агнешко с бял боб и доматена запръжка
- Руло от агнешко с кедрови ядки и спанак
- Агнешко с лимон, маслини, стафиди и подправки
- Традиции и обичаи на Гергьовден
- Задушено агнешко с картофи в сос
- Агнешки крачета с чесън и розмарин на дървени въглища
- Агнешки гювечета с нахут, сливи, дюли и зеленчуци
Коментари към Гергьовденски гювеч от агнешко с арпаджик
Neli
A kakvo pravia s bekona?
Здравейте! Благодарим за наблюдателността! Рецептата е коригирана.
A kakvo pravia s bekona?