Боб с агнешко и фета сирене
Маслен боб с домати, лук и чесън, сервирано с крехко агнешко филе и натрошено фета сирене.
Необходими продукти:
- 500 грама агнешко филе
- 2 скилидки чесън
- 1 1/2 супени лъжици карамфил, натрошен
- 1 голяма глава лук, наситнена
- 2 супени лъжици доматено пюре
- малка връзка копър, наситнена
- 1 супена лъжица червен винен оцет
- 500 милилитра пилешки бульон
- 2 консерви маслен боб, отцеден
- 2 супени лъжици фета сирене, натрошено
Начин на приготвяне:
Намажете агнешкото месо с 1/2 супена лъжица зехтин, скилидка чесън и карамфил. Подправете на вкус и оставете настрана да се маринова (около 2 часа или по-малко).
Загрейте останалия зехтин и запържете в него лука и чесъна. Подправете на вкус и гответе 8 минути или до омекване. Изсипете доматеното пюре, копъра, оцета, пилешкия бульон и боба, подправете и оставете да къкри за 15 минути или докато по-голямата част от течността се изпари.
Изпечете агнешкото филе в загрят тиган. Оставете месото да си почине, като го покриете с фолио за 5 минути, след което го нарежете на парчета.
Сервирайте боба с парчетата агнешко, поръсете с натрошено сирене фета и копър.
Приятен апетит!
bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СПАНАК С АГНЕШКО МЕСО 190 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г 6123
ГЛИКОРАВНИН ПЛЮС капсули 425 мг * 40 МИРТА МЕДИКУС
НАТРОЛ БЯЛ БОБ ЗЪРНА капсули * 60
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE ДЪЛБОКОХИДРАТИРАЩ КРЕМ С 24 ЧАСОВО ДЕЙСТВИЕ 50 мл.
ВИ-ШЕЙП ВИ-ШРЕД ТЕРМОГЕНЕН ФЕТ БЪРНЪР капсули * 150
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Боб с наденица и кисело зеле
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Боб с пилешко месо
- Бобови култури
- Агнешко с домати, стар лук, чесън и чили
- Шарен боб в гювеч с бекон и чесън
- Чай от бобени шушулки при диабет
- Запечен боб с наденица и чесън
Коментари към Боб с агнешко и фета сирене