Боб с агнешко и фета сирене

Маслен боб с домати, лук и чесън, сервирано с крехко агнешко филе и натрошено фета сирене.
Необходими продукти:
- 500 грама агнешко филе
- 2 скилидки чесън
- 1 1/2 супени лъжици карамфил, натрошен
- 1 голяма глава лук, наситнена
- 2 супени лъжици доматено пюре
- малка връзка копър, наситнена
- 1 супена лъжица червен винен оцет
- 500 милилитра пилешки бульон
- 2 консерви маслен боб, отцеден
- 2 супени лъжици фета сирене, натрошено
Начин на приготвяне:
Намажете агнешкото месо с 1/2 супена лъжица зехтин, скилидка чесън и карамфил. Подправете на вкус и оставете настрана да се маринова (около 2 часа или по-малко).
Загрейте останалия зехтин и запържете в него лука и чесъна. Подправете на вкус и гответе 8 минути или до омекване. Изсипете доматеното пюре, копъра, оцета, пилешкия бульон и боба, подправете и оставете да къкри за 15 минути или докато по-голямата част от течността се изпари.
Изпечете агнешкото филе в загрят тиган. Оставете месото да си почине, като го покриете с фолио за 5 минути, след което го нарежете на парчета.
Сервирайте боба с парчетата агнешко, поръсете с натрошено сирене фета и копър.
Приятен апетит!
bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE СЕРУМ С АНТИ - ЕЙДЖ ДЕЙСТВИЕ 30 мл
БИОФИЧИНА ТОСКАНА АКТИВЕН БАЛСАМ ЗА КОСА 200 мл
БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
САЙБЪРСЛИМ таблетки * 60 ХЕЛТ ЕЙД
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Пикантно агнешко със спанак
- Киноа с черен боб
- Агнешко с артишок под хрупкава коричка
- Свалете кръвната захар с обикновен фасул
- Пастет от бял боб със сушени домати и чесън
- Кисело зеле с бели гъби и боб
- Агнешко на фурна в бяло вино с чесън
- Пилешко с боб и босилек
- Агнешко с бял боб и доматена запръжка
- Пълнени чушки с боб, гъби и пилешко
Коментари към Боб с агнешко и фета сирене