Агнешко със зелен фасул
Необходими продукти:
500 грама агнешко месо
750 грама зелен фасул
250 грама домати
2 сладки чушки
1 глава лук
1 скилидка чесън
мазнина
брашно
1-2 с. л. заквасена сметана или кисело мляко
магданоз
сол
Начин на приготвяне:
Почистете, измийте и нарежете зеления фасул на няколко части всяка шушулка, чушките на кръгчета, а доматите на парчета. Лука нарежете на полукръгчета и запържете до златисто. Прибавете месото на кубчета и го изпържете заедно с лука. Налейте малко вода и оставете да се задушава, докато агнешкото не омекне. След това добавете фасула, чушките, нарязания на ситно чесън и задушете всичко на слаб огън. Следва да сложите доматите. Оставете на котлона до готовност на зеленчуците.
Разтворете малко брашно в сметаната (или киселото мляко), излейте сместа в готовото ястие и разбъркайте. Поднася се горещо и поръсено с нарязан магданоз. За гарнитура са подходящи варени картофи.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Агнешко с домати, стар лук, чесън и чили
- Рецепти за агнешко на скара
- Крехко агнешко във винен сос
- Агнешко с бял боб и доматена запръжка
- Агнешки сач със зеленчуци
- Агнешки крачета с чесън и розмарин на дървени въглища
- Агнешки гювечета с нахут, сливи, дюли и зеленчуци
- Ирландска яхния с агнешко, чесън и зеленчуци
- Гювечета от агнешко с боб и зеленчуци
Коментари към Агнешко със зелен фасул