Задушен боб с агнешко в бира
Необходими продукти:
- 400 - 500 грама бял боб
- 400 - 500 грама агнешко (или говеждо)
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1 люта чушка
- 1/2 сладка жълта чушка
- 1/2 сладка
- 1 чаена лъжица кориандър
- 1 чаена лъжица кимион
- 1 супена лъжица смлян червен пипер
- 1 бутилка светла бира
- сол на вкус
- олио
Начин на приготвяне:
Накиснете боба във вода от предишната вечер, след това изплакнете.
Нарежете месото на ситно, чесъна и чушките накълцайте.
Нагорещете олио в съд с дебело дъно и изсипете месото. Нека се приготвя, докато се промени цветът му. Извадете в чиния, а в същото олио изпържете до омекване лука, чесъна и чушките. Добавете боба и всички подправки, разбъркайте и изчакайте да кипне. Когато това стане, отново сложете месото в съда и налейте бирата.
Ако течността не е достатъчно, за да покрие продуктите, долейте вода.
Нека ястието се задушава на слаб огън до готовност на боба. Сол сложете на края, затворете съда с капак и оставете така за няколко минути, след което може да поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г 6123
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СПАНАК С АГНЕШКО МЕСО 190 г
СУИС ЕНЕРДЖИ КОМПЛЕКТ ТАЙНАТА НА БАЛЕРИНАТА СТЪПКА 1 ДЕТОКС капсули * 14 + СТЪПКА 2 СЛИМ капсули * 45 + СТЪПКА 3 БАЛАНС капсули * 14
НовКАРБОСЛИМ капсули * 60 ХЕЛТ ЕЙД
НАТРОЛ БЯЛ БОБ ЗЪРНА капсули * 60
РОДОКОЛА капки 100 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Шарен боб в гювеч с бекон и чесън
- Бял боб с пикантна наденица и гъби
- Задушени тиквички с боб, домати и лук
- Боб с наденица и кисело зеле
- Стар боб с патладжани и пармезан
- Бобови култури
- Агнешко с артишок под хрупкава коричка
- Как да сготвим по-вкусен боб
Коментари към Задушен боб с агнешко в бира