Крехко агнешко във винен сос
Необходими продукти:
- 1 килограм агнешко месо
- 200 милилитра червено вино
- 20 грама натурално нишесте
- 2 дафинови листа
- 20 грама краве масло
- две връзки пресен джоджен
- сол и черен пипер
- 30 грама доматено пюре
- щипка захар
- 1-2 стръка прясна мащерка
- 2-3 листенца прясна мента
Начин на приготвяне:
Нарежете месото и го сварете. Оваляйте всяко парче в нишесте и запържете в сгорещена мазнина. Отцедете върху кухненско руло и подредете месото в голяма тава.
Поръсете го с черен пипер и сол на вкус. В друг съд сгорещете маслото и запържете останалото нишесте. Прибавете пюрето и захарта, разредете с виното и подправете с нарязани ситно джоджен, мащерка и дафинови листа.
След като заври сосът го пресипете при агнешкото месо. Покрийте с втора тенджера, завийте с алуминиево фолио и запечете за 1-2 часа в загрята на 160 градуса фурна. След готовност разсипете порции и поднесете ястието топло, поръсено с прясна мента.
Добър апетит!
Източник: www.quericavida.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Агнешко с домати, стар лук, чесън и чили
- Рецепти за агнешко на скара
- Агнешко с бял боб и доматена запръжка
- Агнешки сач със зеленчуци
- Агнешки крачета с чесън и розмарин на дървени въглища
- Ирландска яхния с агнешко, чесън и зеленчуци
- Гръцка яхния с агнешко, лук и картофено пюре
- Агнешко в бира със сушени сини сливи и бекон
- Агнешко с артишок под хрупкава коричка
Коментари към Крехко агнешко във винен сос