Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Агнешко с домати, стар лук, чесън и чили

Агнешко с домати, стар лук, чесън и чили

Агнешко с домати, стар лук, чесън и чили - изображение

Необходими продукти:

  • 600 грама агнешко месо (шарено)
  • 500 грама стар лук
  • 400 грама домати
  • 300 грама сладки чушки (червени)
  • глава чесън
  • 70 милилитра зехтин
  • 1/2 чили чушка
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на неголеми парчета. Лука, чесъна и чили чушката наситнете (чушката почистете от семената, а лука и чесъна - от люспите).

Сгорещете зехтина, в него запържете агнешкото. Когато се появи красива румена коричка по повърхността му, изсипете лютите добавки в съда и продължете да пържите още около 5 минути.

След това сложете нарязаните домати и сладки чушки, налейте вода, поставете капак върху тигана и оставете месото да се задушава, докато се изпари водата. На този етап подсолете.

Ако агнешкото не е готово, налейте отново вода и задушавайте на бавен огън до нейното изпаряване.


Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcook.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛайфстайлАнкетиЗдравни съветиСнимки