Агнешко с домати, стар лук, чесън и чили
Необходими продукти:
- 600 грама агнешко месо (шарено)
- 500 грама стар лук
- 400 грама домати
- 300 грама сладки чушки (червени)
- глава чесън
- 70 милилитра зехтин
- 1/2 чили чушка
- сол
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на неголеми парчета. Лука, чесъна и чили чушката наситнете (чушката почистете от семената, а лука и чесъна - от люспите).
Сгорещете зехтина, в него запържете агнешкото. Когато се появи красива румена коричка по повърхността му, изсипете лютите добавки в съда и продължете да пържите още около 5 минути.
След това сложете нарязаните домати и сладки чушки, налейте вода, поставете капак върху тигана и оставете месото да се задушава, докато се изпари водата. На този етап подсолете.
Ако агнешкото не е готово, налейте отново вода и задушавайте на бавен огън до нейното изпаряване.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcook.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Рецепти за агнешко на скара
- Агнешко с картофи, вино и грах
- Агнешко с домати
- Задушено агнешко с фурми и лук
- Агнешки сач със зеленчуци
- Агнешко с нахут и тиква под млечна заливка
- Агнешко с бял боб и доматена запръжка
- Леща яхния по марокански с нахут и агнешко
- Как ще познаете дали е хубаво агнешкото или овчето месо?
Коментари към Агнешко с домати, стар лук, чесън и чили