Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Агнешко с бял боб и доматена запръжка

Агнешко с бял боб и доматена запръжка

Агнешко с бял боб и доматена запръжка - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама агнешко месо
  • 300 грама бял боб
  • 1 стрък праз
  • 2 стръка магданоз
  • 4 скилидки чесън
  • 1 чаена лъжица микс от подходящи подправки
  • 1 корен магданоз
  • копър, кориандър

 

За запръжката:

  • 2 супени лъжици сос аджика
  • 1 супена лъжица царевично брашно
  • 2 малки глави лук


Начин на приготвяне:

Почистете месото от сухожилията, ципите и мазнините. Измийте го и нарежете на парчета по около 60 грама всяко. Сложете ги в тенджера с 2,5 литра вода, добавете и боба.

Поставете върху котлона на средна температура, а когато течността заври, намалете градусите.

Периодично отстранявайте образувалата се пяна по повърхността.

Междувременно направете запръжка. За целта сгорещете мазнина (най-добре, ако разполагате с агнешка), в нея изсипете ситно нарязаните глави лук, 1 супена лъжица царевично брашно и 2 супени лъжици доматен сос аджика.

В бульона с полуготовото агнешко сложете магданоза и праза. Добавете запръжката и варете до омекване на боба и месото.

В купа счукайте скилидките чесън с подправките и ситно накълцаните корен магданоз, копър и кориандър.

Две-три минути преди да свалите съда с ястието от котлона, изсипете в него ароматната смес. Подправете със сол, черен пипер и поднесете горещо в дълбоки чинии. По желание сервирайте с парченца пушен колбас.

Вместо сос аджика може да използвате просто домати, също така да добавите целина, чушка, морков.


Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: wday.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛайфстайлАнкетиЗдравни съветиСнимки