Агнешко с бял боб и доматена запръжка
Необходими продукти:
- 500 грама агнешко месо
- 300 грама бял боб
- 1 стрък праз
- 2 стръка магданоз
- 4 скилидки чесън
- 1 чаена лъжица микс от подходящи подправки
- 1 корен магданоз
- копър, кориандър
За запръжката:
- 2 супени лъжици сос аджика
- 1 супена лъжица царевично брашно
- 2 малки глави лук
Начин на приготвяне:
Почистете месото от сухожилията, ципите и мазнините. Измийте го и нарежете на парчета по около 60 грама всяко. Сложете ги в тенджера с 2,5 литра вода, добавете и боба.
Поставете върху котлона на средна температура, а когато течността заври, намалете градусите.
Периодично отстранявайте образувалата се пяна по повърхността.
Междувременно направете запръжка. За целта сгорещете мазнина (най-добре, ако разполагате с агнешка), в нея изсипете ситно нарязаните глави лук, 1 супена лъжица царевично брашно и 2 супени лъжици доматен сос аджика.
В бульона с полуготовото агнешко сложете магданоза и праза. Добавете запръжката и варете до омекване на боба и месото.
В купа счукайте скилидките чесън с подправките и ситно накълцаните корен магданоз, копър и кориандър.
Две-три минути преди да свалите съда с ястието от котлона, изсипете в него ароматната смес. Подправете със сол, черен пипер и поднесете горещо в дълбоки чинии. По желание сервирайте с парченца пушен колбас.
Вместо сос аджика може да използвате просто домати, също така да добавите целина, чушка, морков.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: wday.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Рецепти за агнешко на скара
- Агнешко с домати, стар лук, чесън и чили
- Агнешко с картофи, вино и грах
- Агнешко с домати
- Задушено агнешко с фурми и лук
- Агнешки сач със зеленчуци
- Агнешко с нахут и тиква под млечна заливка
- Леща яхния по марокански с нахут и агнешко
- Как ще познаете дали е хубаво агнешкото или овчето месо?
Коментари към Агнешко с бял боб и доматена запръжка