Агнешко на фурна в бяло вино с чесън
Необходими продукти:
агнешко месо
сладки чушки
лук
чесън
пресен магданоз
джоджен
сухо бяло вино
олио
Количествата определете на вкус и според желания брой порции.
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на порции, а чушките на кръгчета, като предварително почистете от семената.
Накълцайте ситно лука, няколко скилидки чесън, магданоза и джоджена.
Изсипете подправките и чушките в съда с агнешкото и налейте бялото вино. Оставете месото да се маринова в продължение на 4 часа.
След това увийте всяко парче месо заедно със зеленчуците и подправките във фолио, което предварително сте намазали с олио и подредете в тава.
Изпечете във фурната при 170 градуса за около 2 часа.
Получава се сочно и ястие с превъзходен аромат.
Може да поднесете с картофи или друго по ваш избор.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Агнешко с артишок под хрупкава коричка
- Агнешки сач със зеленчуци
- Как ще познаете дали е хубаво агнешкото или овчето месо?
- Агнешко с доматен сос и макарони на фурна
- Агнешко с бял боб и доматена запръжка
- Гергьовденски гювеч от агнешко с арпаджик
- Пилаф с агнешко и стафиди
- Пикантно агнешко със спанак
- Руло от агнешко с кедрови ядки и спанак
Коментари към Агнешко на фурна в бяло вино с чесън