Агнешко с картофи, вино и грах
Необходими продукти:
- 1 връзка пресен лук
- 500 грама агнешко месо
- половин връзка пресен джоджен
- сол, черен и червен пипер
- 2 настъргани домата
- 250 грама замразен грах или от консерва
- 1 морков, обелен и наряза на кубчета
- 3-4 картофа, обелени и нарязани на кубчета
- 50 милилитра червено или бяло вино
- зехтин за запръжка
- 1 супена лъжица доматено пюре
- щипка захар
- 1 чаена лъжичка чубрица
Начин на приготвяне:
В тенджера налейте подсолена вода и сварете месото. Прецедете и заделете около две чаени чаши от бульона. В друг съд загрейте зехтин и запържете ситно нарязан пресен лук. Добавете месото и джоджена, предварително наситнен.
Подправете със сол, черен пипер и червен пипер. Към ястието сложете граха, морковите, доматите, пюрето и картофите. Разбъркайте ястието, добавете захарта, чубрицата, налейте бульона и виното.
По желание подправете с 1-2 скилидки чесън. Намалете мощността на котлона и оставете агнешкото да къкри на слаб огън за 40-50 минути. След готовност разпределете в чинии и поднесете гозбата топла.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник и снимки: sevilla.abc.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Рецепти за агнешко на скара
- Агнешко с домати, стар лук, чесън и чили
- Леща яхния по марокански с нахут и агнешко
- Агнешко с домати
- Задушено агнешко с фурми и лук
- Агнешки сач със зеленчуци
- Агнешко с нахут и тиква под млечна заливка
- Агнешко с бял боб и доматена запръжка
- Агнешко с лимон, маслини, стафиди и подправки
Коментари към Агнешко с картофи, вино и грах