Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Агнешко с картофи, вино и грах

Агнешко с картофи, вино и грах

Агнешко с картофи, вино и грах - изображение

Необходими продукти:


  • 1 връзка пресен лук
  • 500 грама агнешко месо
  • половин връзка пресен джоджен
  • сол, черен и червен пипер
  • 2 настъргани домата
  • 250 грама замразен грах или от консерва
  • 1 морков, обелен и наряза на кубчета
  • 3-4 картофа, обелени и нарязани на кубчета
  • 50 милилитра червено или бяло вино
  • зехтин за запръжка
  • 1 супена лъжица доматено пюре
  • щипка захар
  • 1 чаена лъжичка чубрица


Начин на приготвяне:


В тенджера налейте подсолена вода и сварете месото. Прецедете и заделете около две чаени чаши от бульона. В друг съд загрейте зехтин и запържете ситно нарязан пресен лук. Добавете месото и джоджена, предварително наситнен.

Подправете със сол, черен пипер и червен пипер. Към ястието сложете граха, морковите, доматите, пюрето и картофите. Разбъркайте ястието, добавете захарта, чубрицата, налейте бульона и виното.

По желание подправете с 1-2 скилидки чесън. Намалете мощността на котлона и оставете агнешкото да къкри на слаб огън за 40-50 минути. След готовност разпределете в чинии и поднесете гозбата топла.

Добър апетит!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник и снимки: sevilla.abc.es

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛайфстайлАнкетиЗдравни съветиСнимкиДиетиЛюбопитноБотаникаАлтернативна медицинаНовиниЛечения