Агнешко с домати

Необходими продукти:
500 грама агнешко месо
300 грама домати (пресни или от консерва)
1 глава лук
3 скилидки чесън
4 - 5 супени лъжици олио
магданоз
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на малки парчета, чесъна накълцайте. Запържете лука в нагорещено олио, две минути по-късно добавете и чесъна. Пържете до омекване, като бъркате.
Измийте месото и го нарежете на порции. Прибавете го към лука и чесъна. Поправете с черен пипер и сол (и други подправки, ако желаете) на вкус и оставете на котлона за около 5 - 7 минути (междувременно бъркайте).
Измийте доматите, отрежете "опашките" им, пуснете ги във вряща вода за 2 минути. След това ги обелете и смелете с блендер (може да използвате готово гъсто доматено пюре). Прибавете ги към месото и нека всичко се задушава в продължение на 30 - 40 минути на слаб огън.
Нарежете магданоза на ситно и го сложете в ястието в края на приготвянето му.
Агнешкото с домати е готово. Може да поднесете с гарнитура от картофи или зеленчуци.
По този начин може да приготвите всякакво месо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Пикантно агнешко със спанак
- Агнешко с артишок под хрупкава коричка
- Агнешко на фурна в бяло вино с чесън
- Агнешко с бял боб и доматена запръжка
- Руло от агнешко с кедрови ядки и спанак
- Агнешко с лимон, маслини, стафиди и подправки
- Задушено агнешко с картофи в сос
- Агнешки крачета с чесън и розмарин на дървени въглища
- Агнешки гювечета с нахут, сливи, дюли и зеленчуци
Коментари към Агнешко с домати