Агнешки крачета с чесън и розмарин на дървени въглища
Необходими продукти:
2 агнешки крачета
2 големи стръка розмарин
2 - 3 скилидки чесън
сок от 1/2 лимон
4 супени лъжици зехтин
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте старателно крачетата и ги подсушете.
След това ги овкусете със сол и прясно смлян черен пипер.
Обелете скилидките чесън, стръкчетата розмарин измийте под течаща вода.
Накълцайте ситно чесъна и 1 стрък розмарин. Прибавете лимоновия сок и зехтина, разбийте хубаво.
Натрийте агнешкото с получената смес и оставете да се маринова за не по-малко от 10 - 12 часа.
Изпечете до готовност върху скара на дървени въглища, като обръщате периодично крачетата от всички страни и намазвате с останалата марината. За нанасянето на ароматния сос използвайте останалия розмарин.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко с артишок под хрупкава коричка
- Агнешки сач със зеленчуци
- Как ще познаете дали е хубаво агнешкото или овчето месо?
- Спаначена чорба с картофи и джолан
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Агнешко с бял боб и доматена запръжка
- Рецепти за джолан с кисело зеле
- Пикантно агнешко със спанак
- Агнешко на фурна в бяло вино с чесън
- Руло от агнешко с кедрови ядки и спанак
Коментари към Агнешки крачета с чесън и розмарин на дървени въглища