Пикантен свински джолан в бира с джинджифил, лук и чесън
Необходими продукти:
- 1 джолан
- 2 глави лук
- зърна черен пипер на вкус
- 250 милилитра бира
- 3 дафинови листа
- 200 милилитра вода
- 2 чаени лъжици джинджифил
- 4 скилидки чесън
- 2 супени лъжици горчица
- 1 супена лъжица соев сос
- 1 чаена лъжица мед
- сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Налейте в тенджера бирата и водата, добавете лука (цели глави), дафиновите листа, зърната черен пипер, сол. Сложете джолана и оставете да се вари на среден огън в продължение на около час.
Настържете джинджифила, чесъна намачкайте с преса и с тях натъркате джолана, след като свалите от котлона и извадите от бульона.
Направете марината: смесете в подходящ съд горчицата, соевия сос, меда и сложете смлян черен пипер. С нея залейте джолана, увийте го плътно във фолио и оставете на стайна температура за 2 - 3 часа.
След това изпечете в загрята до 220 градуса фурна в продължение на час или до готовност. Разгънете фолиото, намалете градусите до 200 и нека ястието се запече до образуването на златиста коричка.
Може да поднесете с картофи.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Бавно печен свински джолан
- Рецепти за джолан с кисело зеле
- Маринован шпикован свински джолан
- Свински джолан с чесън и босилек на фурна
- Свински джолан в бира и соев сос
- Свински джолан върху канапе от лук
- Печен свински джолан с чесън и лук в бира
- Агнешки джолан по корейски с картофено пюре и ряпа
- Печен джолан в кашкавалено тесто
- Свински джолан с боб и зеленчукова запръжка
Коментари към Пикантен свински джолан в бира с джинджифил, лук и чесън