Маринован шпикован свински джолан
Необходими продукти:
1 свински джолан около 1-1,5 килограма
1-2 моркова
1 глава лук
1 глава чесън
1-2 картофа
дафинов лист
зърна черен пипер
сол
копър
кориандър
магданоз
За маринатата:
1/2 чаена чаша лимонов сок
1/2 чаена чаша соев сос
2 супени лъжици горчица на прах
1 супена лъжица сол
1 супена лъжица мед
Начин на приготвяне:
Сложете джолана в тенджера, залейте с вода и поставете върху котлона, за да заври. Отстранете образувалата се пяна, затворете съда с капак и нека джоланът се вари 80 минути на тих огън.
След това в бульона прибавете целите моркови, картофи, лук, глава чесън, зелените подправки и оставете на котлона за още 40 минути под капак на бавен огън. Тогава подправете със сол на вкус, сложете зърната черен пипер и дафиновия лист.
Оставете джоланът да се вари още 15-20 минути, през това време загрейте фурната и направете маринатата.
Смесете лимоновия сок със соевия сос, добавете горчицата, меда и солта. Разбъркайте. Извадете джолана от бульона, намажете с ароматната комбинация от всички страни. Чесъна може да добавите в маринатата или да шпиковате джолана с него.
Изчакайте 15-20 минути, за да поеме месото ароматите и вкусовете на подправките, след това увийте във фолио, което пробийте на няколко места и сложете в тава. Изпечете ястието в продължение на час при 200 градуса.
Добър апетит!
Снимки: jenet.info
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Спаначена чорба с картофи и джолан
- Рецепти за джолан с кисело зеле
- Агнешки крачета с чесън и розмарин на дървени въглища
- Пикантен свински джолан в бира с джинджифил, лук и чесън
- Свински джолан с чесън и босилек на фурна
- Супа от грах с пушен джолан и бяло вино
- Печен джолан в ръкав с червен пипер и майонеза
- Агнешки джолан по корейски с картофено пюре и ряпа
- Свински джолан в бира и соев сос
- Печен свински джолан с чоризо
Коментари към Маринован шпикован свински джолан