Свински джолан с боб и зеленчукова запръжка

Необходими продукти:
500 грама бял боб
4 джолана
3 глави лук за бульона + 1 глава за запръжката
1 морков за бульона + 1 за запръжката
3 дафинови листа
1 чаена лъжица зърна черен пипер
3 супени лъжици олио
4 домата
4 скилидки чесън
мащерка на вкус
риган на вкус
майорана на вкус
червен пипер на вкус
сол на вкус
шепа нарязан магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
Изплакнете боба с вода няколко пъти, след това залейте с чиста студена и оставете да престои 3 - 4 часа (а най-добре за една нощ).
Измийте свинските крачета, залейте и тях със студена вода и нека престоят около 5 часа.
Сложете ги в дълбока тенджера, налейте достатъчно чиста вода, за да се покрият напълно. Поставете съда на котлона, нека водата заври и отстранете образувалата се пяна.
След това добавете дафиновите листа, зърната черен пипер, целите и обелени глави лук и морковите, подсолете, затворете тенджерата с капак и оставете продуктите да се приготвят на бавен огън, докато джоланите омекнат толкова, че месото само да пада от костта (ще отнеме около 2 - 3 часа).
Когато се сварят, извадете крачетата от бульона и оставете да изстинат в чиния.
След това обезкостете, като се постарайте да не разкъсвате на дребно месото.
Прецедете бульона. Залейте с него набъбналия боб (количеството на течността да бъде около 2 сантиметра над зърната) и сварете до омекване.
Докато бобът се вари, направете зеленчуковата запръжка. За целта обелете лука, моркова и чесъна. Моркова настържете на едро ренде, лука нарежете на малки кубчета, а чесъна намачкайте.
Обелете доматите (като първо ги попарите) и ги нарежете на едри кубчета.
Нагорещете олио и в него първо изпържете лука, докато придобие лек златист цвят. След това прибавете чесъна и морковите, задушете за около 3 - 4 минути и сложете доматите. Оставете сместа да къкри на котлона до изпаряване на част от течността.
Изсипете зеленчуците при вече сварения боб и разбъркайте. Подправете с ароматни треви на вкус.
Внимателно сложете месото най-отгоре, притискайки го леко и оставете ястието на слаб огън за още 15 минути.
Поднесете го горещо, поръсено с нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE КРЕМ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА С УСПОКОЯВАЩО ДЕЙСТВИЕ 50 мл.
СУИС ЕНЕРДЖИ КОМПЛЕКТ ТАЙНАТА НА БАЛЕРИНАТА СТЪПКА 1 ДЕТОКС капсули * 14 + СТЪПКА 2 СЛИМ капсули * 45 + СТЪПКА 3 БАЛАНС капсули * 14
НовЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE СЕРУМ С АНТИ - ЕЙДЖ ДЕЙСТВИЕ 30 мл
ЛИНДА РЕН ДИЕТ КАРБОБЛОК БЯЛ БОБ капсули * 60
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
НАТРОЛ БЯЛ БОБ ЗЪРНА капсули * 60
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Запечен боб с наденица и чесън
- Палачинки от боб и овесени ядки
- Боб с наденица и кисело зеле
- Пилешки дробчета с боб и спанак
- Боб на фурна с домати и спанак
- Бавно печен свински джолан
- Агнешки крачета с чесън и розмарин на дървени въглища
- Чай от бобени шушулки при диабет
Коментари към Свински джолан с боб и зеленчукова запръжка