Бавно печен свински джолан
Приготвянето на джолан звучи като лесна работа, а и той е толкова вкусен, че при него няма какво да се обърка. Минус е обаче, че е доста мазен, което не се харесва на всички. Тази мазнина може да бъде използвана по най-добрия начин и от мазно и отпуснато месо, да имате хрупкав свински джолан с крехко месо. Ето и как да го направите.
Необходими продукти:
- 1 джолан
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 120 градуса.
Застелете с алуминиево фолио тава и отгоре поставете решетка, върху която сложете парче хартия за печене.
Подправете месото и го поставете върху хартията.
Печете в продължение на 8 часа.
Извадете джолана от фурната и го покрийте с фолио.
Оставете да престои между 15 минути и 2 часа на стайна температура.
След това увеличете градусите на фурната на 250 градуса.
Върнете джолана в нея и печете в продължение на 20 минути, като на всеки 5 го обръщайте.
Извадете от фурната, отново покрийте с фолиото и оставете за 15 минути.
Сервирайте джолана със сос по избор.
Ако искате да приготвите сос от парченцата от месо, не слагайте фолио на дъното на тавата. После добавете към него 2 чаши бяло вино и разбъркайте, за да се комбинира с мазнината и соковете, отделени при печенето на джолана. Прехвърлете соса в касерола и редуцирайте, а в края на варенето сложете малко масло.
seriouseats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Рецепти за джолан с кисело зеле
- Пикантен свински джолан в бира с джинджифил, лук и чесън
- Маринован шпикован свински джолан
- Свински джолан с чесън и босилек на фурна
- Свински джолан в бира и соев сос
- Свински джолан върху канапе от лук
- Печен свински джолан с чесън и лук в бира
- Агнешки джолан по корейски с картофено пюре и ряпа
- Печен джолан в кашкавалено тесто
- Свински джолан с боб и зеленчукова запръжка
Коментари към Бавно печен свински джолан