Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Бавно печен свински джолан

Бавно печен свински джолан

от 10 яну 2020г., обновено на 13 яну 2020г.
Редактор: Данна Панджарова
Бавно печен свински джолан - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Приготвянето на джолан звучи като лесна работа, а и той е толкова вкусен, че при него няма какво да се обърка. Минус е обаче, че е доста мазен, което не се харесва на всички. Тази мазнина може да бъде използвана по най-добрия начин и от мазно и отпуснато месо, да имате хрупкав свински джолан с крехко месо. Ето и как да го направите.

Необходими продукти:

  • 1 джолан
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Включете фурната на 120 градуса.

Застелете с алуминиево фолио тава и отгоре поставете решетка, върху която сложете парче хартия за печене.

Подправете месото и го поставете върху хартията.

Печете в продължение на 8 часа.

Извадете джолана от фурната и го покрийте с фолио.

Оставете да престои между 15 минути и 2 часа на стайна температура.

След това увеличете градусите на фурната на 250 градуса.

Върнете джолана в нея и печете в продължение на 20 минути, като на всеки 5 го обръщайте.

Извадете от фурната, отново покрийте с фолиото и оставете за 15 минути.

Сервирайте джолана със сос по избор.

Ако искате да приготвите сос от парченцата от месо, не слагайте фолио на дъното на тавата. После добавете към него 2 чаши бяло вино и разбъркайте, за да се комбинира с мазнината и соковете, отделени при печенето на джолана. Прехвърлете соса в касерола и редуцирайте, а в края на варенето сложете малко масло.

Източник:

seriouseats.com

Още по темата:
  • Свински джолан на жар със сос от бира и чедър Свински джолан на жар със сос от бира и чедър
  • Супа от грах с пушен джолан и бяло вино Супа от грах с пушен джолан и бяло вино
  • Пушен черен боб с къдраво зеле и свински джолан Пушен черен боб с къдраво зеле и свински джолан
  • Спаначена чорба с картофи и джолан Спаначена чорба с картофи и джолан
5.0/5 1 оценка

Коментари към Бавно печен свински джолан

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Бавно печен свински джолан
    www.framar.bg 
    на 16 November 2025 в 00:22
    Коментирайте "Бавно печен свински джолан"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Свински джолан с много подправки и мандарини на фурна
  • Свински джолан с чесън и босилек на фурна
  • Рецепти за джолан с кисело зеле
  • Печен свински джолан с чесън и лук в бира
  • Пикантен свински джолан в бира с джинджифил, лук и чесън
  • Супа от грах с пушен джолан и бяло вино
  • Маринован шпикован свински джолан
  • Свински джолан на жар със сос от бира и чедър
  • Агнешки крачета с чесън и розмарин на дървени въглища
  • Печен джолан в ръкав с червен пипер и майонеза
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
ЛипосаркомЛипосарком

Липосарком

от 14 ное 2025г.Прочети повече
Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“

Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“

от 14 ное 2025г.Прочети повече
Доц. Владева: Пандемията Диабет – пийте вода и регулирайте теглото, за да сте здравиДоц. Владева: Пандемията Диабет – пийте вода и регулирайте теглото, за да сте здрави

Доц. Владева: Пандемията Диабет – пийте вода и регулирайте теглото, за да сте здрави

от 13 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 15 дни, 13 часа и 19 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 25 дни, 9 часа и 32 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЕКСТРАКТ ФАРМА ЕХИНАЦЕЯ 30мл

НУТРИКОСТ МАЛТОДЕКСТРИН прах 454 г

ВИТАМИН B12 сублингвални таблетки 1000 мкг * 180 НАТУРАЛ ФАКТОРС

ВИТАЛЕРС ВИТАМИН D3 ДЖУНИЪР капки 30 мл

ФИТОБИОС АНТИАЦИД дъвчащи таблетки * 20

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ДОКСИЦИКЛИН диспергиращи таблетки 100 мг * 20 СТАДА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 18:18:58

ДОКСИЦИКЛИН диспергиращи таблетки 100 мг * 20 СТАДА

Коментар на: Десислава Младенова от 14 ное 2025г. в 17:37:56

ЛАКТОФЛОР BIO PLUS капсули * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 16:45:01

АЗАКС таблетки 500 мг * 3 НОБЕЛ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 16:44:21

ЛАКТОФЛОР BIO PLUS капсули * 60

Коментар на: Алекс от 14 ное 2025г. в 16:42:37
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival