Свински джолан в бира и соев сос
Необходими продукти:
1-2 свински джолана
0,5 чаша (не повече) соев сос
0,5 чаша (не повече) тъмна бира
Начин на приготвяне:
Смесете равни части бира и соев сос (количеството може да промените в зависимост от големината на джоланите). Сложете джоланите в съд, полейте с маринатата, затворете с найлоново фолио и оставете в хладилника за 6 часа. През това време периодично обръщайте джоланите, за да се напоят от всички страни.
Когато извадите от хладилника след 6 часа, те трябва да са добре напоени и да са придобили кафяв цвят. Увийте в няколко слоя фолио (като бонбони), отгоре направете малък разрез, през който да се изпарява течността. В получения "бонбон" налейте марината. Направете "шапка" от лист фолио, поставете я върху джолана и сложете във фурната при 170 градуса. След 40 минути махнете шапката и печете още 10 минути.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Бавно печен свински джолан
- Свински джолан на жар със сос от бира и чедър
- Рецепти за джолан с кисело зеле
- Свински джолан с чесън и босилек на фурна
- Свински джолан с боб и зеленчукова запръжка
- Маринован шпикован свински джолан
- Агнешки крачета с чесън и розмарин на дървени въглища
- Пикантен свински джолан в бира с джинджифил, лук и чесън
- Свински джолан върху канапе от лук
- Супа от грах с пушен джолан и бяло вино
Коментари към Свински джолан в бира и соев сос