Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Печен свински джолан с чесън и лук в бира

Печен свински джолан с чесън и лук в бира

от 30 яну 2015г., обновено на 14 ное 2019г.
Печен свински джолан с чесън и лук в бира - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 1 голям джолан или 2 малки (по около 600 грама)
  • 1 литър тъмна бира
  • 2 глави лук
  • 10 - 12 скилидки чесън
  • 6-8 зърна бахар
  • 6-8 зърна черен пипер
  • 3-4 дафинови листа
  • 1-2 стръка кориандър
  • 1 стрък мащерка
  • семена кимион по желание
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

Налейте бирата в тенджера, поставете на котлона. Сложете дафиновите листа, зърната черен пипер и бахар, нарязаните кориандър и мащерка, кимион, две нарязани скилидки чесън, сол на вкус. Когато маринатата кипне, свалете от огъня и оставете да се охлади.

Почистете, измийте и подсушете джолана. Останалите скилидки чесън разрежете на две по дължина и ги сложете в крачето, в което сте направили разрези. Натрийте и повърхността с ароматния зеленчук.

Обелете лука, нарежете го на кръгчета и изсипете на дъното на съда, в който ще мариновате джолана. Поставете последния върху лука, залейте с маринатата и затворете с капак. Нека престои една нощ или по-дълго. Ако течността не покрива крачето, периодично го обръщайте.

След това махнете капака, покрийте формата с фолио и поставете в загрята до 220 градуса фурна за 30 - 40 минути. После намалете температурата до 180 градуса и оставете джоланът да се допече до готовност (около 1,5 часа). През това време 3 - 4 пъти махайте фолиото и поливайте ястието с марината в съда.

15 минути преди крачето да бъде готово, отстранете фолиото, за да може да се образува апетитна коричка по повърхността.

Когато извадите от фурната, отново покрийте тавата с фолио и изчакайте 10 - 15 минути, преди да поднесете.

Идеална гарнитура е кисело или прясно зеле.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Спаначена чорба с картофи и джолан Спаначена чорба с картофи и джолан
  • Пушен черен боб с къдраво зеле и свински джолан Пушен черен боб с къдраво зеле и свински джолан
  • Свински джолан на жар със сос от бира и чедър Свински джолан на жар със сос от бира и чедър
  • Супа от грах с пушен джолан и бяло вино Супа от грах с пушен джолан и бяло вино
4.8/5 6 оценки

Коментари към Печен свински джолан с чесън и лук в бира

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Печен свински джолан с чесън и лук в бира
    www.framar.bg 
    на 15 August 2025 в 20:44
    Коментирайте "Печен свински джолан с чесън и лук в бира"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Спаначена чорба с картофи и джолан
  • Бавно печен свински джолан
  • Агнешки крачета с чесън и розмарин на дървени въглища
  • Пикантен свински джолан в бира с джинджифил, лук и чесън
  • Рецепти за джолан с кисело зеле
  • Свински джолан с чесън и босилек на фурна
  • Супа от грах с пушен джолан и бяло вино
  • Печен джолан в ръкав с червен пипер и майонеза
  • Агнешки джолан по корейски с картофено пюре и ряпа
  • Свински джолан в бира и соев сос
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Назначението на антиваксъри в Комитета по ваксинационни политики разбуни ИталияНазначението на антиваксъри в Комитета по ваксинационни политики разбуни Италия

Назначението на антиваксъри в Комитета по ваксинационни политики разбуни Италия

от 15 авг 2025г.Прочети повече
Спасиха мъж с 12-милиметрова костица от риба в езика, причинила абсцесСпасиха мъж с 12-милиметрова костица от риба в езика, причинила абсцес

Спасиха мъж с 12-милиметрова костица от риба в езика, причинила абсцес

от 15 авг 2025г.Прочети повече
Един баща за синдрома на празното гнездо: Не трябва да запълваме празнина, а да намерим целЕдин баща за синдрома на празното гнездо: Не трябва да запълваме празнина, а да намерим цел

Един баща за синдрома на празното гнездо: Не трябва да запълваме празнина, а да намерим цел

от 15 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 30 дни, 7 часа и 26 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 35 дни, 10 часа и 48 мин.
Всички

АНКЕТА

Да се увеличи ли потребителската такса за здравноосигурените лица

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПОСТ - НЕПРОЛ М гел 50 г

ЛАЙФ ЕКСТЕНШЪН ФУКОИДАН капсули * 60

МЕТАЛЕН КАПАН ЗА ПЛЪХОВЕ K - 3003

ОЛАНЗАКОН таблетки 10 мг * 28 ФАРМАКОНС

АБОФАРМА МАГНЕФОРС ЛИКУИД + В6 СТИК с вкус на кола * 20

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ТАНТУМ ВЕРДЕ спрей 0.15% 30 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 15 авг 2025г. в 15:55:10

АЦЦ 200 прах за перорален разтвор 200 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 15 авг 2025г. в 15:53:43

ТАНТУМ ВЕРДЕ спрей 0.15% 30 мл

Коментар на: Десислава от 15 авг 2025г. в 15:39:16

СИНТРОМ таблетки 4 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 15 авг 2025г. в 15:04:32

ТЕСТ ЗА РАННА БРЕМЕННОСТ ПРЕСТО

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 15 авг 2025г. в 14:47:52
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival