Начало Хранене Рецепти Супи Месни Супа от грах с пушен джолан и бяло вино

Супа от грах с пушен джолан и бяло вино

Супа от грах с пушен джолан и бяло вино - изображение

Необходими продукти:

  • 1 малък пушен свински джолан
  • 250 грама грах
  • 1 средно голяма глава кромид лук
  • 4 стръка целина
  • 1 средно голям корен магданоз
  • 1/4 чаена чаша сухо бяло вино или сухо хересно
  • 2 стръка мащерка
  • прясно смлян черен пипер
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Магданоза, целината и лука нарежете възможно най-ситно. Сложете пушения джолан в голяма тенджера с дебело дъно, добавете зеленчуците и половината от граховите зърна.

Залейте продуктите с 2,5 литра студена вода и поставете съда на среден огън. След като течността кипне, отстранете образувалата се пяна (на този етап не подсолявайте).

Варете супата 30-40 минути и тогава изсипете останалия грах. Прибавете стръковете мащерка и налейте виното. Гответе още 2,5 часа. Ако супата е прекалено гъста, налейте още малко студена вода.

Подправете със сол и прясно смлян черен пипер.

Преди да поднесете ястието, внимателно извадете джолана и го обезкостете. Нарежете месото на малки парчета и ги върнете в супата, която поднесете гореща.


Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиБотаникаЛюбопитно