Свински джолан с чесън и босилек на фурна
Необходими продукти:
2 свински джолана
1 скилидка чесън
1 супена лъжица кетчуп
1 супена лъжица майонеза
1 супена лъжица зехтин
босилек и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Направете марината, смесвайки черния пипер, босилека, зехтина, кетчупа, майонезата и намачкания чесън. С нея намажете хубаво джоланите и ги приберете в хладилника за 30 - 40 минути, да се овкусят. Това време е напълно достатъчно, но по принцип, колкото повече стоят, толкова по-вкусни стават. След това ги сложете в тава, покрийте с фолио и нека се пекат до готовност (около 2 часа), докато не се образува златиста коричка и месото започне да се отделя с лекота от кокала.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Бавно печен свински джолан
- Рецепти за джолан с кисело зеле
- Пикантен свински джолан в бира с джинджифил, лук и чесън
- Маринован шпикован свински джолан
- Свински джолан в бира и соев сос
- Свински джолан върху канапе от лук
- Печен свински джолан с чесън и лук в бира
- Агнешки джолан по корейски с картофено пюре и ряпа
- Печен джолан в кашкавалено тесто
- Свински джолан с боб и зеленчукова запръжка
Коментари към Свински джолан с чесън и босилек на фурна