Агнешко със зелен лук и печени картофи
Необходими продукти:
2 килограма агнешки бут
1 килограм картофи
3 скилидки чесън
1 лимон
2 - 3 стръка пресен риган
зелен лук на вкус
масло
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Направете разрези по месото, които напълнете с парченца чесън и малко риган. Изцедете сока на лимона, а кората нарежете на тънки ивици.
Намажете дъното на подходящ съд с мазнина, сложете агнешкото и полейте с цитрусовия сок.
Затворете тавата с лист алуминиево фолио и поставете агнешкото в предварително загрята фурна за около час и половина (може и малко повече). След това обърнете бутчето от другата страна, полейте с отделилия се сок, покрийте с лимоновите лентички, сложете нарязания зелен лук, отново покрийте с фолиото и върнете във фурната. Оставете да се пече до готовност.
В отделен съд подредете обелените и разрязани на половинки картофи и изпечете с масло.
Ако предпочитате, пригответе ги заедно с месото.
Добър апетит!
Рецептата е победител във Великденския ни кулинарен конкурс, а нейният автор е Lollipop.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Агнешко с картофи, вино и грах
- Агнешко с домати, стар лук, чесън и чили
- Как ще познаете дали е хубаво агнешкото или овчето месо?
- Агнешко със зелен фасул
- Агнешко с бял боб и доматена запръжка
- Агнешки сач със зеленчуци
- Агнешко с доматен сос и макарони на фурна
- Яхния с агнешки джолан, картофи и маслини
- Агнешко с ориз басмати и шафран
Коментари към Агнешко със зелен лук и печени картофи