Печено агнешко с билки, горчица и мед

Необходими продукти:
800 грама прясно агнешко месо
няколко стръка естрагон
4 стръка розмарин
няколко стръка копър
2 супени лъжици мед
0,25 чаена чаша горчица
1 супена лъжица олио
сол и пипер на вкус
ръкав/плик за печене
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете и нарежете агнешкото на 4 порции. В купа смесете меда, горчицата, олиото, сложете сол и пипер на вкус. Оставете месото в маринатата за час на стайна температура.
Измийте и подсушете тревите. Извадете месото от маринатата (без да подсушавате), върху всяко парче сложете клонки естрагон, копър и розмарин. Затворете в плика за печене и изпечете до готовност в загрята до 200 градуса фурна.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Рецепти за агнешко на скара
- Печен агнешки бут с бяло вино и подправки
- Как ще познаете дали е хубаво агнешкото или овчето месо?
- Агнешко с домати, стар лук, чесън и чили
- Марината за агнешко месо
- Агнешко с ориз басмати и шафран
- Агнешко с домати
- Руло от агнешко с кедрови ядки и спанак
- Агнешки сач със зеленчуци
Коментари към Печено агнешко с билки, горчица и мед