Леща яхния по марокански с нахут и агнешко

Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 700 грама агнешка кайма
- 1 глава лук, ситно нарязана
- 2 скилидки чесън, нарязани
- 2 супени лъжици доматена паста
- 1 1/2 чаена лъжица кимион на прах
- 1/2 чаена лъжица смлян карамфил
- 1 дафинов лист
- 1 литър телешки бульон
- 2 консерви по 400 грама домати
- 1/2 връзка магданоз или кориандър
- 2 консерви по 400 грама нахут
- 2 консерви по 400 грама леща
- кисело мляко
Начин на приготвяне:
Загрейте в голям тиган зехтина. Подправете каймата и я изпържете, докато покафенее, за около 4-5 минути. Прехвърлете в чиния и оставете настрана.
Сложете лука и чесъна в тигана, изпържете за 3-4 минути. Върнете каймата в съда и добавете доматената паста, подправките и дафиновия лист.
След минута сипете бульона и магданоза. Варете под капак на ниска температура 1 час. Добавете лещата и нахута. Затворете с капак и варете още 30 минути, след това свалете капака и след 30 минути отстранете ястието от котлона.
Гарнирайте с кориандър и кисело мляко.
Източник:
delicious.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Рецепти за агнешко на скара
- Как да сварим правилно лещата
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Печен агнешки бут с бяло вино и подправки
- Леща
- Как ще познаете дали е хубаво агнешкото или овчето месо?
- Печено агнешко с билки, горчица и мед
- Яхния от сладки картофи и червена леща
Коментари към Леща яхния по марокански с нахут и агнешко