Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Полезна информация Десет съвета за приготвяне на идеалните палачинки - Втора част

Десет съвета за приготвяне на идеалните палачинки - Втора част

от 11 ное 2016г., обновено на 14 окт 2017г.
Десет съвета за приготвяне на идеалните палачинки - Втора част - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Продължаваме с останалите 5 от общо 10 съвета, с чиято помощ ще направите най-неустоимите палачинки. В първата част видяхме как да изберем съда, как да замесим тесто с подходяща консистенция, както и колко от сместа е необходимо да се използва за изпичането на една палачинка.

Да научим отговорите и на следващите въпроси...

6. Как да нагряваме тигана?

Главната причина за образуването на бучки във вече готовите палачинки е недостатъчното загряване на съда, който се използва. Съветът ни в началото беше да заложите на изделията от чугун, но вземете под внимание факта, че те се затоплят по-дълго време, в сравнение с тефлоновите. Важно е също размерът на котлона да бъде еднакъв с този на тигана.

Най-добре е да приготвяте палачинките в среден по размер съд на средна температура. За да изпечете по-бързо голямо количество, използвайте 2-3 тигана едновременно.

7. Кога и как да се обръщат палачинките?

Важно е по време на печенето да не направите палачинките прекалено сухи. Еднородната смес с мехурчета, придобила златист отенък е знак, че тестото е готово да бъде обърнато от другата страна (не е нужно да чакате цветът да стане шоколадов).

Преди да обърнете палачинката, с помощта на дървена лопатка (металните варианти може да надраскат тигана и да наранят тестото) отлепете краищата от съда. Поставете лопатката на средата на тестото и бързо обърнете.


8. Как да прехвърлим палачинките от тигана в чиния?

За този отговорен момент се използват три начина:

  • с помощта на дървена лопатка;
  • помагайки си с вилица;
  • чрез бързо виртуозно обръщане директно с тигана в чинията.

Първата от възможностите е най-удобна и лесна: наклонете съда, придържайки палачинката с лопатката, бавно и внимателно я извадете и сложете в чинията.

С вилицата е по-рисковано, тъй като може да повредите палачинката.

Третият ефектен вариант изисква предварителна подготовка и опит. Ако нямате такива, може да се наложи да събирате палачинките от пода на кухнята.

9. Как да поднесем палачинките?

Сложете ги в един плосък съд, като е добре да съобразите предварително броя на хората, за които са предвидени, защото вкуснотията свършва бързо и няма да бъде приятно количеството да се окаже недостатъчно за всички.
На масата да има и няколко различни соса, любими плодови сладка, сирене, мед и каквото още прецените - все пак предпочитанията са разнообразни.
Задължително да има салфетки и отделни чинии за всеки гост. Разбира се, вилички и десертни лъжички.

10. Как да съхраняваме палачинките?

Обикновено любимите ни тестени приятели свършват неусетно бързо, но има и случаи, в които остават определени количества. Затова е добре да знаем как да ги съхраняваме, за да не губят вкусовите си качества.

Готовите палачинки се подреждат една върху друга, като всяка от тях се намазва с масло. Когато изпечете всичкото тесто, покрийте ги с кърпа или подходящ съд, за да не изсъхват и да останат топли по-дълго време.

Може да съхранявате в хладилник, като ги покриете с найлоново фолио или приберете в кутия. Така са годни за консумация през следващите 2-3 дни. Ако замразите, удължавате "живота" им до месец.

Що се отнася до затоплянето, за целта се възползвайте от услугите на микровълновата (при 50 градуса), фурната или пък сложете палачинките в купа, която поставете в тенджера с вряща вода (няколко минути са достатъчни).

 

Завършваме с няколко практични съвета за справяне с най-често срещаните проблеми при приготвянето на палачинки.

  • Ако те се получават сухи и чупливи, подобрете тестото, добавяйки малко прясно мляко и масло.
  • Мехурчетата, които се появяват в средата на палачинката, може да премахнете чрез няколко продупчвания с помощта на вилица.
  • Палачинките се накъсват, ако в тестото има недостатъчно яйца и брашно;
  • Ако по време на печенето се залепват по дъното на тигана, проверете дали сте разпределили тестото равномерно в съда и дали последният е сложен равно върху котлона. Налейте и малко олио в тестото.

Остава ни само да ви пожелаем "Добър апетит!"


Снимки: gotovim-doma.ru; kitchenmag.ru

Още по темата:
  • Палачинки без яйца Палачинки без яйца
  • Палачинки с рикота и ябълки Палачинки с рикота и ябълки
  • Бананови палачинки без брашно Бананови палачинки без брашно
  • Креп Сюзет - френски десерт от палачинки фламбе с портокалово-конячен сос Креп Сюзет - френски десерт от палачинки фламбе с портокалово-конячен сос
5.0/5 2 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
25.00лв. 21.25лв. / 10.86 €

СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY

ПРОМО
БАТЕРИ НУТРИШЪН СМЕС ЗА ПАЛАЧИНКИ 500 гр. ОВКУСЕНА
33.00лв. / 16.87 €

БАТЕРИ НУТРИШЪН СМЕС ЗА ПАЛАЧИНКИ 500 гр. ОВКУСЕНА

МИКС ЗА ПАЛАЧИНКИ 320 г ЗДРАВНИЦА
9.68лв. / 4.95 €

МИКС ЗА ПАЛАЧИНКИ 320 г ЗДРАВНИЦА

МИКС ЗА СОЛЕНИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 300 г ЗДРАВНИЦА
11.44лв. / 5.85 €

МИКС ЗА СОЛЕНИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 300 г ЗДРАВНИЦА

МИКС ЗА СЛАДКИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 320 г ЗДРАВНИЦА
11.44лв. / 5.85 €

МИКС ЗА СЛАДКИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 320 г ЗДРАВНИЦА

ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
7.95лв. / 4.06 €

ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл

Коментари към Десет съвета за приготвяне на идеалните палачинки - Втора част

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Десет съвета за приготвяне на идеалните палачинки - Втора част
    www.framar.bg 
    на 03 October 2025 в 16:12
    Коментирайте "Десет съвета за приготвяне на идеалните палачинки - Втора част"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Полезна информация
  • Палачинки без яйца
  • Палачинки с рикота и ябълки
  • Бананови палачинки без брашно
  • Спаначени палачинки с овесени ядки и зеленчукова плънка
  • Креп Сюзет - френски десерт от палачинки фламбе с портокалово-конячен сос
  • Палачинки със сирене и заливка
  • Корейски палачинки със зелен лук
  • Палачинки Зебра с какао
  • Палачинки от тиквички с картофи и подправки
  • Пица-палачинка
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Новородено почина от морбили в канадската провинция АлбъртаНовородено почина от морбили в канадската провинция Албърта

Новородено почина от морбили в канадската провинция Албърта

от 03 окт 2025г.Прочети повече
Защо музикантите изпитват по-слаба болка от останалитеЗащо музикантите изпитват по-слаба болка от останалите

Защо музикантите изпитват по-слаба болка от останалите

от 03 окт 2025г.Прочети повече
Използването на отрова от скорпион в лечението на мозъчни тумори дава надеждаИзползването на отрова от скорпион в лечението на мозъчни тумори дава надежда

Използването на отрова от скорпион в лечението на мозъчни тумори дава надежда

от 03 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Колоездачен клуб Берое ви кани на спортно състезание с кауза в Стара Загора - 5 октомври 2025 г., неделя, от 10:00 ч.

преди 6 дни, 23 часа и 8 мин.

Характерна клинична картина на Морбус мортум

преди 16 дни, 2 часа и 9 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от липсата на вода?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА ХВОЩ + ТИАМИН 50 мл

ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ ВИТАМИНИ А - Я ЗА ДЕЦА сироп 150 мл

ОСТРОВИТ ЦИНК ПИКОЛИНАТ таблетки * 200

ОСТРОВИТ ШИЗАНДРА капсули * 90

БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА РЕШЕТКА + ЦИНК 50 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЕСПИРО таблетки 25 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 окт 2025г. в 16:09:12

ПАНЦЕФ таблетки 400 мг * 10 АЛКАЛОИД

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 окт 2025г. в 16:07:31

ЕСПИРО таблетки 25 мг * 30

Коментар на: С. Тодорова от 03 окт 2025г. в 14:55:56

ПАНЦЕФ таблетки 400 мг * 10 АЛКАЛОИД

Коментар на: Лили от 03 окт 2025г. в 14:45:15

ВАКСИГРИП ТЕТРА инжекционна суспензия в предварително на пълнена спринцовка

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 окт 2025г. в 13:33:28
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival