Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
Необходими продукти:
- 300 грама леко осолена сьомга
- 200 грама крема сирене
- маслини (черни или зелени) - броят им зависи от броя парти хапки
- 2 яйца
- 500 милилитра прясно мляко
- 1 чаена чаша брашно
- 30 милилитра олио
- 1 чаена лъжица захар
- 1 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Разбийте двете яйца с по една чаена лъжица захар и сол. Налейте млякото и разбийте с тел за разбиване на яйца. Към получената смес постепенно прибавете брашното, като не спирате да бъркате, за да не се получат бучки. Накрая налейте олиото и отново разбъркайте.
Изпечете тънки палачинки от тестото.
Намажете една с крема сирене. Върху нея сложете втора, подредете тънки парченца сьомга и продължете реденето в тази последователност (палачинка, крема сирене, палачинка, риба...).
Осем палачинки са достатъчни за приготвяне на предястието. Последната оставете без покритие.
Нарежете получената "торта" на квадратчета, като за целта може да използвате остър нож, нож за пица или специална формичка.
Върху всяка хапка сложете по една черна или зелена маслина без костилка и забийте подходящи клечки, с които да бъде удобно хапването.
Да ви е вкусно и празнично!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВИ ХАПКИ 280 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
АМИКС МР. ПОПЪРС ФИТНЕС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 800 гр.
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 600 гр.
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Палачинки без яйца
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Креп Сюзет - френски десерт от палачинки фламбе с портокалово-конячен сос
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Палачинките на баба
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Солени палачинки с лапад, сирене и копър
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
Коментари към Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини