Палачинки със суроватка вместо мляко

Необходими продукти:
- 2 яйца
- 500 милилитра млечна суроватка
- щипка сол
- 2-3 супени лъжици захар
- 2-3 супени лъжици олио
- около 2 чаени чаши брашно
Начин на приготвяне:
Налейте млечната суроватка в дълбока купа и затоплете малко в микровълновата. Добавете щипка сол, малко захар (дори да сте решили да поднесете палачинките със сладка плънка, не слагайте голямо количество захар в тестото, защото няма да се отлепят добре от тигана). Чукнете и яйцата в суроватката, след което разбийте до еднородност, като може да използвате както блендер, така и телена бъркалка. За аромат може да сложите ванилия по желание.
Пресейте брашното и го изсипете в сместа на части. Бъдете внимателни с количеството, тестото не трябва да става гъсто и лепкаво, да няма и бучки. Олиото налейте накрая и отново разбъркайте сместа.
Сгорещете тиган и в него изпечете златисти палачинки. Наливайте по малко от тестото, за да бъдат те тънки.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
Коментари към Палачинки със суроватка вместо мляко