Палачинки със суроватка вместо мляко
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 500 милилитра млечна суроватка
- щипка сол
- 2-3 супени лъжици захар
- 2-3 супени лъжици олио
- около 2 чаени чаши брашно
Начин на приготвяне:
Налейте млечната суроватка в дълбока купа и затоплете малко в микровълновата. Добавете щипка сол, малко захар (дори да сте решили да поднесете палачинките със сладка плънка, не слагайте голямо количество захар в тестото, защото няма да се отлепят добре от тигана). Чукнете и яйцата в суроватката, след което разбийте до еднородност, като може да използвате както блендер, така и телена бъркалка. За аромат може да сложите ванилия по желание.
Пресейте брашното и го изсипете в сместа на части. Бъдете внимателни с количеството, тестото не трябва да става гъсто и лепкаво, да няма и бучки. Олиото налейте накрая и отново разбъркайте сместа.
Сгорещете тиган и в него изпечете златисти палачинки. Наливайте по малко от тестото, за да бъдат те тънки.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ФИТНЕС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 800 гр.
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 600 гр.
БАТЕРИ НУТРИШЪН СМЕС ЗА ПАЛАЧИНКИ 500 гр. ОВКУСЕНА
МАЙПРОТЕИН ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 1 кг
МАЙПРОТЕИН ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 500 гр.
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Креп Сюзет - френски десерт от палачинки фламбе с портокалово-конячен сос
- Палачинките на баба
- Солени палачинки с лапад, сирене и копър
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Палачинкови рулца с пушена сьомга и солен млечен крем
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
- Палачинки от коприва с прясно мляко
- Палачинки от тиквички с картофи и подправки
Коментари към Палачинки със суроватка вместо мляко