Палачинки със суроватка вместо мляко

Необходими продукти:
- 2 яйца
- 500 милилитра млечна суроватка
- щипка сол
- 2-3 супени лъжици захар
- 2-3 супени лъжици олио
- около 2 чаени чаши брашно
Начин на приготвяне:
Налейте млечната суроватка в дълбока купа и затоплете малко в микровълновата. Добавете щипка сол, малко захар (дори да сте решили да поднесете палачинките със сладка плънка, не слагайте голямо количество захар в тестото, защото няма да се отлепят добре от тигана). Чукнете и яйцата в суроватката, след което разбийте до еднородност, като може да използвате както блендер, така и телена бъркалка. За аромат може да сложите ванилия по желание.
Пресейте брашното и го изсипете в сместа на части. Бъдете внимателни с количеството, тестото не трябва да става гъсто и лепкаво, да няма и бучки. Олиото налейте накрая и отново разбъркайте сместа.
Сгорещете тиган и в него изпечете златисти палачинки. Наливайте по малко от тестото, за да бъдат те тънки.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ФИТНЕС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 800 гр.
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 600 гр.
БАТЕРИ НУТРИШЪН СМЕС ЗА ПАЛАЧИНКИ 500 гр. ОВКУСЕНА
ЦЕКОТЕК УРЕД ЗА ПАЛАЧИНКИ FUN CREPESTONE 08009
ТИГАН ЗА ПАЛАЧИНКИ 25 см BERLINGERHAUS BH6902
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Палачинките на баба
- Палачинки от коприва с прясно мляко
- Спаначени палачинки с месна плънка
- Суроватка
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Палачинкови рулца с пушена сьомга и солен млечен крем
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
- Креп Сюзет - френски десерт от палачинки фламбе с портокалово-конячен сос
- Пречистете черния дроб с млечна суроватка
Коментари към Палачинки със суроватка вместо мляко