Начало Хранене Диети Полезно Разтоварващ ден със суроватка

Разтоварващ ден със суроватка

Разтоварващ ден със суроватка - изображение

Всички знаем, че провеждането на разтоварващи дни е полезно за здравето на човека. Такова пречистване на организма помага и за намаляване на телесното тегло. Вариантите да освободите тялото си от натрупаните токсини и шлаки са много, но ние сега ви предлагаме употребата на млечна суроватка за целта. Сам по себе си продуктът е нискокалоричен и запазва всички полезни свойства на млякото. Затова не е учудващо, че в него може да се открият до 200 различни биологично активни елемента. В суроватката няма нито грам холестерол или мазнина, затова пък е наситена с млечна киселина и млечна захар, в състояние е да ускори обменните процеси, протичащи в организма, пречиствайки го от вредните натрупвания и излишната течност. Освен това тя възстановява функциите на черния дроб и червата, стабилизира работата на централната нервна система. Провеждането на разтоварващи дни със суроватка са прекрасна профилактика срещу развитието на атеросклероза, затлъстяване и появата на кожни обриви.

суроватка

Пречистването не трябва да се прави по-често от веднъж седмично. В рамките на съответния ден е необходимо да консумирате не по-малко от 1,5 литра от млечната течност, като общото количество следва да се раздели на 6 равни порции, които да приемате през еднакъв интервал от време.

Суроватката се усвоява добре от организма, ако отпивате малки глътки от нея. Може да консумирате също пресни плодове, зеленчуци и зеленолистни.

С един разтоварващ ден с млечна суроватка седмично (но не по-често) ще се чувствате бодри и здрави, ще изглеждате млади и привлекателни. Ако пък решите да го завършите и с вана с млечния продукт, то процедурата не само ще ви зареди с бодрост и сили, но и ще пречисти кожата ви от вредните вещества, които са се отделили чрез нея. За целта е необходимо да налеете 1 литър суроватка във вана (със стандартен обем) с вода и да се отпуснете в нея за известно време.

 

Редактор: Радостина Райчева
Източник: bezvreda.com
Снимки: stroini-e.ru; polza-vred.su

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ДИЕТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ДИЕТАТА

ДИЕТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияДиетиЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиСпортБотаника