Рецепти за палачинки с царевично брашно
Палачинките са любима закуска както на малки, така и на големи. Поднесат се като десерт или като основно ястие. За приготвянето им могат да се използват най-различни видове брашна - царевично, бяло, пълнозърнесто и други. Палачинките, направени с царевично брашно, са хрупкави отвън, меки и пухкави отвътре, с приятен аромат на царевица. Могат да се сервират намазани с шоколад и банан за закуска или да се приготвят с плънка от броколи, а защо не и сладко-солени с хрупкав бекон и кленов сироп. Представяме ви няколко вкусни и бързи за приготвяне рецепти за солени и сладки царевични палачинки.
Палачинки с царевично брашно
Необходими продукти за приготвянето на царевичните палачинки:
- 240 милилитра прясно мляко
- 200 грама царевично брашно
- 2 яйца
- 2 чаени лъжици захар
- щипка сол
- 2 супени лъжици олио (зехтин, кокосово масло или друга мазнина)
Начин на приготвяне на царевичните палачинки:
В голяма купа смесете брашното, захарта и солта и ги разбъркайте. В друг съд разбийте яйцата с телена лъжица, добавете млякото и разбъркайте до получаване на гладка смес.
Изсипете млечно-яйчната смес в купата със сухите съставки и разбийте всичко до еднородност. Сложете и олиото (може да използвате зехтин или друга мазнина, каквато предпочитате). Разбъркайте отново и оставете настрана палачинковото тесто за 30 минути. Ако ви се струва, че е много гъста сместа, налейте малко мляко.
Намазнете загрят тиган с мазнина и изпечете палачинките, разпределяйки сместа равномерно и бързо в съда. Гответе за около 1-2 минути на страна или до получаване на лек загар и образуване на дупчици по повърхността. Намажете с краве масло готовите палачинки, за да станат по-меки, ароматни и вкусни.
Поднесете царевичните палачинки топли, намазани с мед, кленов сироп, домашно сладко, кондензирано мляко, мармалад или с банан и шоколад.
Добър апетит!
Царевични палачинки с плънка от броколи с кашкавал
Необходими продукти за приготвянето на царевичните палачинки с плънка:
- 250 грама царевично брашно (пълнозърнесто или друго)
- 200 милилитра студено прясно мляко
- 1 чаена чаша вода
- 3 яйца
- щипка сол
- 2 супени лъжици зехтин
За плънката:
- 250 грама броколи
- 1 яйце
- 2 скилидки чесън, наситнен
- 30 милилитра прясно мляко
- 100 грама кашкавал, настърган (или извара)
- 2 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне на палачинките с царевично брашно и плънка:
С помощта на телена бъркалка разбийте яйцата. Изсипете към тях последователно водата, прясното мляко, солта, зехтина и царевичното брашно. Разбъркайте добре всички съставки и оставете настрана тестото да престои за около 40 минути. През това време направете плънката.
Сварете цветчетата броколи в тенджера с гореща вода и ги нарежете на ситно. Сгорещете зехтин в тиган и изпържете наситнения чесън. След това добавете броколите, прясното мляко, разбитото яйце, настъргания кашкавал или изварата. Разбъркайте до получаване на кремообразна консистенция.
В горещ и намазнен тиган изпечете царевичните палачинки. Докато са още топли, сложете във всяка от плънката и навийте на руло. Поръсете с настърган кашкавал и запечете до образуване на апетитна коричка (по желание).
Да ви е вкусно!
Царевични палачинки с бекон и кленов сироп
Необходими продукти за приготвянето на царевичните палачинки:
- 1/2 чаена чаша качамак
- 3 супени лъжици брашно
- 200 грама консервирана сладка царевица
- 150 грама бекон
- 1 яйце
- 3 стръка розмарин
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 чаена лъжица кленов сироп (или мед)
- 1/2 чаена лъжица набухвател (сода, бакпулвер или друг)
- сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне на царевичните палачинки с бекон:
В голяма купа смесете качамака с брашното. Чукнете яйцето и подправете със сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте всички съставки до гладка консистенция. След това прибавете набухвателя и прясното мляко, разбъркайте да се получи тесто.
Загрейте зехтин в тиган и изпечете малки палачинки. Нарежете бекона на дълги и тънки парчета. Изпържете ги в друг тиган заедно до златисто, като сложите и стръковете розмарин.
Сервирайте царевичните палачинки в чиния, овкусете с кленов сироп и поднесете с ароматния бекон.
Добър апетит!
Палачинки от царевица с яйце
Необходими продукти за приготвянето на палачинки от царевица:
- 3 чаени чаши брашно
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- сол според вкуса ви
- 3/4 чаени чаши прясно мляко
- 2 чаени лъжици зехтин
- 1 яйце
- 1/4 чаена чаша сладка царевица
за гарниране:
- 1 яйце
- пресен магданоз, нарязан на ситно
- сладки царевични зрънца за украса
Начин на приготвяне на палачинките от царевица:
Смесете в купа брашното с набухвателя и солта. В друг съд разбийте яйцето с прясното мляко, след което добавете сладката царевица. Изсипете яйчената смес в купата със сухите съставки и разбъркайте, за да се получи гъсто тесто.
Загрейте зехтин в тиган и с помощта на черпак загребете от сместа и изпечете палачинките.
Изпържете яйцето в друг тиган с малко мазнина. Сервирайте палачинките и гарнирайте с пърженото яйце, пресен магданоз и сладка царевица.
Поднесете и се насладете на вкуса!
Бон Апети!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЪНВЕРТ капсули * 30 SUN WAVE
ХИПНО ФИКС ЛЕНТИ * 24
НовНЕОЛИПИДРА ФОРТЕ таблетки 240 мг * 30
ВИ-ШЕЙП ВИ-БИЛДЪР МАСЪЛ МАСС 2270 г
Безплатна доставка за България!ОМНИ БИОТИК 6 прах 60 г
ОРТОМОЛ ТЕНДО * 30 дневни дози
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Палачинките на баба
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Палачинкови рулца с пушена сьомга и солен млечен крем
- Спаначени палачинки с месна плънка
- Рулца от палачинка с котидж сирене, шунка и сьомга
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
- Спаначени палачинки с овесени ядки и зеленчукова плънка
- Мини палачинки с домашно ягодово сладко
Коментари към Рецепти за палачинки с царевично брашно