Шишчета от карамелизиран ананас на скара
 
    Необходими продукти:
1 ананас
1 люта суха червена чушка
1 супена лъжица пудра захар
За сиропа:
200 милилитра вода
100 милилитра светъл ром
100 грама пудра захар
3 сантиметра корен джинджифил
стрък лимонена трева
сока и кората от 1 лимон
Начин на приготвяне:
Почистете ананаса и го нарежете на парчета, след което се заемете с направата на карамеления сироп.
Налейте 200 милилитра вода в тенджера, добавете рома, пудрата захар нарязаните джинджифил и лимонена трева, сока и настърганата кора на киселия цитрус. Нека сместа заври на среден огън и когато захарта се разтопи, свалете съда от котлона. Щом се охлади, прецедете течността.
Изсипете парчетата ананас в сиропа и оставете да се мариноват за 8 часа или за една нощ.
Счукайте сухата люта чушка в хаванче заедно с малко сол. Използвайте и малко захар (толкова, колкото да се балансира вкусът). Със сместа поръсете ананаса.
Загрейте скарата.
Нанижете парчетата плод на шишчета и изпечете в продължение на 10 - 15 минути, като ги обръщате от двете страни, докато се карамелизират.

Може да поднесете със сладолед и/или пресни плодове.

Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ХАЙТМАН АЕРОЗОЛ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА СТЪКЛА НА КАМИНИ, ФУРНИ И СКАРИ 400 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
ПРОМОАГИВА SHINY ME ПАРФЮМЕН СПРЕЙ ЗА КОСА И ТЯЛО 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелизирана захар - рецепта
- E150(a) Карамел обикновен
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
- 6 трика за лесно почистване на барбекю и скара
- Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)
- E150(c) Амонячен карамел
- Ананас - ползи за здравето
- Карамелизирани парченца ябълки със сусам





 
             
             
             
             
             
            
Коментари към Шишчета от карамелизиран ананас на скара