Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Шишчета с мариновани пилешки дробчета

Шишчета с мариновани пилешки дробчета

Шишчета с мариновани пилешки дробчета - изображение

Необходими продукти:


  • 500 грама пилешки дробчета
  • сол, черен пипер
  • 50 милилитра вино
  • 2 дафинови листа
  • 20 милилитра зехтин
  • щипка сух джоджен
  • 20 милилитра соев сос
  • сок от половин лимон
  • дървени шишчета за скара
  • 20 грама сланина

 

Начин на приготвяне:

 

В тенджера налейте вода, подсолете я и бланширайте пилешките дробчета. Отцедете, охладете и мариновайте карантията в смес от вино, зехтин, дафинов лист, джоджен, соев сос, лимонов сок и черен пипер.

Оставете да престои 1 час и нанижете дробчетата на дървените шишчета. Загрейте скара, намажете я с парченце сланина и изпечете шишчетата до готовност. Поднесете и хапнете.

Добър апетит!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.sandersonfarms.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти