Цяло пиле, печено в кексова форма, със зеленчуци

Необходими продукти:
- 1 чаена лъжица суха мащерка
- 6 скилидки чесън
- 2 супени лъжици сол
- 1 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 1 цяло пиле
- 500 грама дребни картофи
- 4 моркова
- 2 малки глави червен лук
- 1 фенел
- 1 супена лъжица зехтин
Начин на приготвяне:
Поставете парче алуминиево фолио върху отвора в центъра на формата за кекс, за да го запечатате.
Смесете 1 пресована скилидка чесън с мащерката, добавете половината количество от солта и пипера. Втрийте микса от подправки в пилето - отвън и отвътре.
Нарежете морковите на едро, картофите оставете цели, а фенела и лука нарежете на полумесеци. Сложете ги във формата за кекс, подправете с останалите сол и пипер, залейте със зехтина и разбъркайте, добавете останалите 5 скилидки чесън - цели.
Поставете пилето изправено в центъра на формата за кекс, като го притиснете максимално надолу. Сложете да се пече за 1 час и 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато стане златисто от всички страни.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Печено пиле в марината от кисело мляко, соев сос и горчица
- Пиле Лимончело
- Лимоново пиле с масло и чесън
- Месо на токачка
Коментари към Цяло пиле, печено в кексова форма, със зеленчуци