Печено пиле със сос Хариса и чушки

Необходими продукти:
- 1 цяло пиле
- сол
- черен пипер
- 3-4 супени лъжици Хариса
за зеленчуците:
- 1 глава лук, нарязан на едро
- 1 глава червен лук, нарязан на едро
- 3 люти чушки, зелени
- 2 сладки червени чушки
- 2 жълти чушки
- сол, черен пипер
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици "Хариса"
- 1 глава чесън, разполовена
Начин на приготвяне:
Започнете с приготвянето на пилето. Отрежете гръбнака и го премахнете, така ще може да отворите пилето като пеперуда. Подправете със сол и черен пипер и намажете обилно с пастата "Хариса".
Застелете с хартия за печене голяма тава. Сложете всички зеленчуци, без да режете чушките. Овкусете със сол, пипер, Хариса и полейте със зехтин, разбъркайте с ръце.
Отгоре поставете пилето и накрая добавете двете половинки от главата чесън. Печете за 50 минути на 180 градуса.
Сервирайте пилешкото със зеленчуци и гарнирайте с магданоз.
Източник:
sodelicious.recipes
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Печено пиле в марината от кисело мляко, соев сос и горчица
- Пиле Лимончело
- Лимоново пиле с масло и чесън
- Месо на токачка
Коментари към Печено пиле със сос Хариса и чушки