Печено пиле в марината от кисело мляко, соев сос и горчица

Необходими продукти:
- 1 цяло пиле (по-добре да не бъде замразено)
- 1-1,5 литра вода
- сол и черен пипер на вкус
- 1,5 лимона
- 2-3 супени лъжици соев сос
- 200 грама кисело мляко
- 1-2 супени лъжици горчица на зърна
- 2 скилидки чесън
- подправки на вкус: индийско орехче, червен пипер, провансалски билки
Начин на приготвяне:
Разтворете 3-4 супени лъжици сол в 1-1,5 литра вода на стайна температура и в нея сложете предварително измитото цяло пиле. Оставете го да престои в течността (тя трябва да го покрива напълно) за 2-3 часа (минимум 60 минути). След това извадете пилето от водата, подсушете го.
Изцедете сока от лимон и половина, смесете го със соевия сос и намажете обилно пилето отвътре и отвън с маринатата. Поръсете със смлян черен пипер, сложете в плътно затварящ се съд в хладилник, където оставете за 6-8 часа.
Час преди готвенето на пилето, го извадете от хладилника и го намажете отвътре и отвън със сос, направен при комбинирането на киселото мляко с горчицата, подправките и пресованите скилидки чесън.
Поставете в тава и нека се маринова около час. След това сложете в предварително сгорещена на 200 градуса фурна, като покриете с лист алуминиево фолио. Четиридесет минути по-късно отстранете фолиото, намалете градусите до 180 и гответе пилето още час, като междувременно го обръщайте няколко пъти и го поливайте със сока, който се отделя.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лимоново пиле с масло и чесън
- Панирани пилешки крокети в тесто с топено сирене и царевица
- Печено пиле с ябълки, сушени сини сливи и мед
- Картофени хармоники
- Пълнено пиле с пикантен ориз и спанак
- Пилешки терин със зеленчуци
- Мариновани пилешки хапки
- Хрупкави пилешки пръчици с бадеми
- Пилешко с боб и босилек
- Пикантни пилешки крилца Buffalo
Коментари към Печено пиле в марината от кисело мляко, соев сос и горчица