Задушено пиле с гъби и чесън
Необходими продукти:
600 грама пресни гъби
1 килограм пилешко месо
2 скилидки чесън
50 грама масло (за гъбите)
75 грама масло (за пилето)
2 супени лъжици олио
малко вода
магданоз
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и нарежете месото на порции, чесъна обелете и намачкайте.
Сгорещете олиото в подходящ съд и в него изпържете пилешкото на среден огън. Отлейте олиото и в съда сложете маслото (75 грама). Добавете сол, черен пипер на вкус, налейте малко вода, затворете с капак и оставете месото да се задушава в продължение на около 5 минути, след което свалете от котлона.
Измийте гъбите, нарежете ги на плочки и изпържете в масло (50 грама) за 10 минути. След това прибавете към пилешкото и нека всичко се задушава до готовност.
Поднесете ястието, поръсвайки го с нарязан пресен магданоз и намачкан чесън. Ако предпочитате, използвайте повече от последния. Вариант е да добавите малко брашно към соса, за да се сгъсти.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Ливадна виолетка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Полската сърнела
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Ливаден пачи крак
- Бяла сърнела
- Мариновани гъби (без предварително варене)
- Полска печурка, Червенушка
Коментари към Задушено пиле с гъби и чесън