Пълнени гъби с бекон и кашкавал
Необходими продукти:
- 450 грама гъби, по-големи по размер
- 1/2 чаена чаша кашкавал, ситно настърган
- 6 резена бекон, нарязан на кубчета и запечен
- 2 супени лъжици пресен магданоз, ситно нарязан
- сол и черен пипер на вкус
- 2 супени лъжици масло
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса.
- В средно голяма купа смесете настъргания кашкавал, кубчетата бекон и магданоза.
- Разбъркайте и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Измийте добре гъбите и отстранете пънчетата /можете да ги използвате в друга рецепта/.
- Загрейте маслото в голям тиган на средно силен огън.
- Сотирайте гъбите за около 2-3 минути от всяка страна, докато леко омекнат и покафенеят.
- Прехвърлете ги в подмазана тава и разпределете плънката.
- Печете около 5-6 минути, докато кашкавалът се разтопи и придобие златист цвят.
- Поднесете пълнените гъби топли, поръсени с пресен магданоз.
Приятен апетит!

Снимка: jocooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ливадна виолетка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Полската сърнела
- Ливаден пачи крак
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Мариновани гъби (без предварително варене)
- Кафяво - червена миризливка
Коментари към Пълнени гъби с бекон и кашкавал