Пълнени гъби с бекон и кашкавал

Необходими продукти:
- 450 грама гъби, по-големи по размер
- 1/2 чаена чаша кашкавал, ситно настърган
- 6 резена бекон, нарязан на кубчета и запечен
- 2 супени лъжици пресен магданоз, ситно нарязан
- сол и черен пипер на вкус
- 2 супени лъжици масло
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса.
- В средно голяма купа смесете настъргания кашкавал, кубчетата бекон и магданоза.
- Разбъркайте и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Измийте добре гъбите и отстранете пънчетата /можете да ги използвате в друга рецепта/.
- Загрейте маслото в голям тиган на средно силен огън.
- Сотирайте гъбите за около 2-3 минути от всяка страна, докато леко омекнат и покафенеят.
- Прехвърлете ги в подмазана тава и разпределете плънката.
- Печете около 5-6 минути, докато кашкавалът се разтопи и придобие златист цвят.
- Поднесете пълнените гъби топли, поръсени с пресен магданоз.
Приятен апетит!
Снимка: jocooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Пържени гъби със сметана и лук
- Свинско с гъби в сметана
- Ливаден пачи крак
- Зимна припънка, Зимненка
- Баница от бутер тесто с бекон и зеленчуци
- Двуспорова печурка
- Пилешки бомбички с бекон, гъби и кашкавал
- Картофени мъфини с бекон и кашкавал
Коментари към Пълнени гъби с бекон и кашкавал