Бърза пица от хляб с гъби, бекон и домати

Необходими продукти:
1 цял бял хляб
200 грама пилешко филе (гърди)
100 грама пушен бекон
1/2 чаена чаша прясно мляко (или сметана)
1 пресен домат
лук по желание
100 - 150 грама кашкавал
подправки на вкус
майонеза за намазване по желание
Начин на приготвяне:
Отрежете горната кора на хляба, издълбайте меката част, като оставите около 1 - 1,5 сантиметра до кората.
Половината от вътрешността натрошете и залейте с млякото, а останалото количество може да приберете в камерата на хладилника да използвате за панировка занапред.
Нарежете филето ситно, овкусете със сол, черен пипер или подправки за пиле, напръскайте с малко растително олио. Изпържете заедно с бекона, гъбите, може да добавите и ситно нарязан лук, ако желаете.
Готовата смес оставете да се охлади и я изсипете при хляба с млякото.
С тази плънка напълнете хляба, по повърхността подредете кръгчета домат. Намажете с майонеза по желание.
Поставете хляба във фурната за 20 - 25 минути при 180 градуса. След това извадете, поръсете с настърган кашкавал и върнете обратно за още 3 - 5 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Гъби портобело
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Как да използваме плоча за пица
- Свинско с гъби в сметана
- Домашно пълнозърнесто тесто за пица
- Царевичен хляб с кашкавал и зелен лук
- Спагети с пармезан, бекон и сметана
- Здравословна черна пица
Коментари към Бърза пица от хляб с гъби, бекон и домати