Хрупкави пилешки крилца на фурна

Необходими продукти:
- 500 грама пилешки крилца, разполовени
- 1 яйце
- 1 супена лъжица майонеза
- 1 1/2 супени лъжици горчица
- 2 супени лъжици брашно
- сол и черен пипер на вкус
- 1 3/4 чаени чаши галета
- 1 супена лъжица зехтин
Начин на приготвяне:
- В голям тиган запържете галетата в зехтина на средно силен огън за около 3 минути до златисто кафяв цвят. Отстранете от огъня и веднага прехвърлете галетата в купа.
- В голяма купа леко разбийте яйцето и го смесете с майонезата, горчицата и брашното. Разбъркайте добре и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Прехвърлете пилешките крилца в яйчената смес и разбъркайте, за да се овкусят равномерно.
- Извадете ги едно по едно, поръсете със запържените галета и ги подредете в предварително подмазана тава.
- Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 10-15 минути.
- Поднесете топли с любимия си чеснов сос.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЛИП КОНТРОЛ сироп 250 мл
МИНСИНОВ ЗА СТРОЙНА ФИГУРА таблетки * 60 3 CHENES
ГОРЧИЦА ЕДРОЗЪРНЕСТА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
МЕДЕНА ГОРЧИЦА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА ЧИЛИ 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА С БАДЕМОВА ПАСТА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ароматна печена царевица
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Чеснова майонеза със зехтин
- Печен картофен чипс с коричка, пармезан и подправки
- Печено пиле с ябълки, сушени сини сливи и мед
- Маринован праз в горчица и бяло вино
- Пилешки крилца в пикантен карамел
- Картофени хармоники
- Печени ябълки с мед и орехи
Коментари към Хрупкави пилешки крилца на фурна