Хрупкави пилешки крилца на фурна

Необходими продукти:
- 500 грама пилешки крилца, разполовени
- 1 яйце
- 1 супена лъжица майонеза
- 1 1/2 супени лъжици горчица
- 2 супени лъжици брашно
- сол и черен пипер на вкус
- 1 3/4 чаени чаши галета
- 1 супена лъжица зехтин
Начин на приготвяне:
- В голям тиган запържете галетата в зехтина на средно силен огън за около 3 минути до златисто кафяв цвят. Отстранете от огъня и веднага прехвърлете галетата в купа.
- В голяма купа леко разбийте яйцето и го смесете с майонезата, горчицата и брашното. Разбъркайте добре и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Прехвърлете пилешките крилца в яйчената смес и разбъркайте, за да се овкусят равномерно.
- Извадете ги едно по едно, поръсете със запържените галета и ги подредете в предварително подмазана тава.
- Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 10-15 минути.
- Поднесете топли с любимия си чеснов сос.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЛИП КОНТРОЛ сироп 250 мл
ГОРЧИЦА ЕДРОЗЪРНЕСТА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
МЕДЕНА ГОРЧИЦА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА ЧИЛИ 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА С БАДЕМОВА ПАСТА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА С КЛЕНОВ СИРОП 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе с мед и горчица
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Пуешко филе в медено-горчичен сос и задушени зеленчуци
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Пилешки крилца в пикантен карамел
- Пилешко филе в сос от мед, горчица и чесън
- Горчица – хранителен състав, ползи и потенциални вреди
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
Коментари към Хрупкави пилешки крилца на фурна