Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
Необходими продукти:
- 4 филета от сьомга
- сол и черен пипер
- 10 грама чесън на прах
- 1 супена лъжица макови семена
- 1 супена лъжица сусамови семена
- 1 чаена лъжичка черни сусамови семена
- 1 супена лъжица
- 1 чаена лъжичка кимион на зърна
- 1/4 чаена лъжичка семена от копър
- 1-2 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете и подправете филетата със сол и черен пипер. В купа сложете чесъна на прах, прибавете всички семена и зърна, разбъркайте.
Намажете рибата със зехтин, оваляйте я в тях и я подредете върху застлана с незалепваща хартия тавичка. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете рибата за 30 минути.
Охладете, разпределете порции и поднесете ястието, гарнирано със свежа салата по ваш вкус и нарязани лимони.
Добър апетит!
Източник: www.platingsandpairings.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕЧЕНА СОЯ 200 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220 036855
АБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Семена от Чиа - как да ги използваме и за какво са полезни
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Слънчогледово семе – полезни и вредни свойства
- Овесени бисквити с ябълки, мед, семена и ядки
- Печена сьомга с портокалов сос и чесън
- Научете този лесен трик за печене на кестени
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Печен лук с плънка от шунка, пармезан и сметана
- Червена риба, вид сьомга (Кета)
Коментари към Печена сьомга в хрупкава коричка от семена