Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Печена скумрия на фурна с хрупкава билкова коричка

Печена скумрия на фурна с хрупкава билкова коричка

Печена скумрия на фурна с хрупкава билкова коричка - изображение

Необходими продукти:


  • 2 почистени скумрии
  • сол и черен пипер
  • 1/2 чаена чаша зехтин
  • 6 скилидки чесън
  • 1 връзка пресен магданоз
  • 80 грама галета
  • 1 супена лъжица червен пипер
  • 1 чаена лъжичка настъргани лимонови корички
  • 1/2 чаена чаша бяло вино
  • нарязан пресен лимон и магданоз за гарниране


Начин на приготвяне:


Измийте, подсушете и сложете рибата в намазана със зехтин тава. Подправете я със сол и черен пипер. В блендер сложете нарязан магданоз, чесън и зехтин. Разбийте до еднородност и добавете галетата, червения пипер и лимоновите корички.

скумрия на фурна с хрупкава коричка

Разбъркайте с лъжица и разпределете сместа върху всяка риба. Налейте виното в тавичката, добавете 1-2 супени лъжици зехтин и загрейте фурната на 190 градуса.

скумрия на фурна с хрупкава коричка

Печете ястието за 40 минути, охладете и поднесете скумрията в плато. Украсете с резенчета лимон и стръкчета пресен магданоз или подправки по избор.

скумрия на фурна с хрупкава коричка

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: mykitcheninspain.blogspot.es

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиИсторияЛайфстайлАлтернативна медицинаНаправления в медицинатаАптекиНовиниДиетиПроизводителиЗаведенияЛечения