Печена скумрия на фурна с хрупкава билкова коричка

Необходими продукти:
- 2 почистени скумрии
- сол и черен пипер
- 1/2 чаена чаша зехтин
- 6 скилидки чесън
- 1 връзка пресен магданоз
- 80 грама галета
- 1 супена лъжица червен пипер
- 1 чаена лъжичка настъргани лимонови корички
- 1/2 чаена чаша бяло вино
- нарязан пресен лимон и магданоз за гарниране
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете и сложете рибата в намазана със зехтин тава. Подправете я със сол и черен пипер. В блендер сложете нарязан магданоз, чесън и зехтин. Разбийте до еднородност и добавете галетата, червения пипер и лимоновите корички.
Разбъркайте с лъжица и разпределете сместа върху всяка риба. Налейте виното в тавичката, добавете 1-2 супени лъжици зехтин и загрейте фурната на 190 градуса.
Печете ястието за 40 минути, охладете и поднесете скумрията в плато. Украсете с резенчета лимон и стръкчета пресен магданоз или подправки по избор.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: mykitcheninspain.blogspot.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БАРЛИЙНС ФРЕШ КЕЧ РИБЕНО МАСЛО капсули * 250
ОМЕГА ФАКТОР ЗА ЖЕНИ капсули 1035 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОМЕГА 3 RX МИНИ капсули 500 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕГЕНЕРЛАЙФ ОМЕГА-3 + ВИТАМИН D3 500 IU капсули * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
НовБИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ЧАЙ ЦЯР ПРИ ПОДАГРА филтър * 30 бр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Лечебните билки в България по азбучен ред
- Древни билкови средства за предизвикване на аборт
- Билки при високи тромбоцити
- Отглеждане на авокадо
- Отглеждане на розмарин
- И билките имат странични ефекти
- Каталог на билки и лечебни растения
- Отглеждане на лимон
- Билки по време на бременност
- Отглеждане на мащерка
Коментари към Печена скумрия на фурна с хрупкава билкова коричка