Домашно маринована скумрия
Необходими продукти:
2 големи прясно замразени скумрии
1,5 литра вода
3 супени лъжици с връх едра сол
1,5 супени лъжици захар
2 супени лъжици сух черен чай
2 пълни шепи люспи от лук
Начин на приготвяне:
Размразете скумрията, почистете я, отрежете главата и опашката, измийте и подсушете.
Измийте старателно и лучените люспи.
Налейте водата в тенджера и в нея разтворете солта и захарта, прибавете чая и люспите.
Нека течността заври, затворете съда с капак и изключете котлона. Нека разтворът се охлади, след което прецедете и с него залейте рибата, която сте сложили в стъклен или емайлиран съд. Затворете с капак.
Оставете да престои на стайна температура 3 денонощия, като два пъти на ден (сутрин и вечер) обръщайте.
Следва да изплакнете скумрията под течаща вода и да я намажете с растително масло (по този начин ще се съхрани по-дълго време и ще има по-апетитен външен вид). Увийте в пергамент и приберете в хладилника. Да се консумира до 3 дни.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
- Скумрия плакия
- Печена скумрия с гъби, домати и лук
- Скумрия в доматен сос с лук
- Скумрия с лук на фурна
- Ароматна скумрия на жар с магданоз и лимони
- Печена скумрия в буркан
- Предястие от мраморна скумрия с орехи, моркови и лук
- Някои видове риба могат да навредят на здравето ни
- Предястие от скумрия с моркови и лук
Коментари към Домашно маринована скумрия