Скумрия с лук на фурна
Необходими продукти:
1 килограм скумрия
лук - колкото повече, толкова по-добре
4-5 супени лъжици майонеза
4-5 супени лъжици кетчуп (или доматено сос)
сол и подправки за риба на вкус
Начин на приготвяне:
Изчистете рибата и я нарежете на парчета. Лука обелете и нарежете на едри шайби.
Сложете скумрията в съд, прибавете майонеза и доматен сос или кетчуп на вкус, подправки на вкус и разбъркайте, за да може рибата да се покрие със сместа.
Подмажете дъното на тава с олио или масло и изсипете в нея скумрията, а между парчетата разпределете шайбите лук.
Поставете във фурната при 180 градуса са около час.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
- Домашно маринована скумрия
- Скумрия плакия
- Печена скумрия с гъби, домати и лук
- Скумрия в доматен сос с лук
- Ароматна скумрия на жар с магданоз и лимони
- Печена скумрия в буркан
- Предястие от мраморна скумрия с орехи, моркови и лук
- Някои видове риба могат да навредят на здравето ни
- Предястие от скумрия с моркови и лук
Коментари към Скумрия с лук на фурна