Скумрия с лук на фурна

Необходими продукти:
1 килограм скумрия
лук - колкото повече, толкова по-добре
4-5 супени лъжици майонеза
4-5 супени лъжици кетчуп (или доматено сос)
сол и подправки за риба на вкус
Начин на приготвяне:
Изчистете рибата и я нарежете на парчета. Лука обелете и нарежете на едри шайби.
Сложете скумрията в съд, прибавете майонеза и доматен сос или кетчуп на вкус, подправки на вкус и разбъркайте, за да може рибата да се покрие със сместа.
Подмажете дъното на тава с олио или масло и изсипете в нея скумрията, а между парчетата разпределете шайбите лук.
Поставете във фурната при 180 градуса са около час.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БАРЛИЙНС ФРЕШ КЕЧ РИБЕНО МАСЛО капсули * 250
РЕГЕНЕРЛАЙФ ОМЕГА-3 + ВИТАМИН D3 500 IU капсули * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОМЕГА 3 RX МИНИ капсули 500 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОМЕГА ФАКТОР ЗА ЖЕНИ капсули 1035 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
- Скумрия плакия
- Домашно маринована скумрия
- Пържена скумрия
- Печена скумрия в марината от горчица, майонеза и соев сос
- Печена скумрия на фурна с хрупкава билкова коричка
- Печена скумрия с домати и маслини
- Скумрия на фурна с майонеза и горчица
- Печена скумрия с чесън и магданоз
- Скумрия с картофи, зеленчуци и бяло вино на фурна
Коментари към Скумрия с лук на фурна