Печена скумрия в буркан

Необходими продукти:
2 скумрии
1 морков
1 глава лук
1-2 супени лъжици олио
2 зърна бахар
1 дафинов лист
сол на вкус
буркан с вместимост 1 литър
Начин на приготвяне:
Почистете скумриите, отрежете главите и опашките им.
Нарежете на парчета рибата.
Обелете и настържете моркова (може да нарежете на кръгчета, ако е малък).
Лука нарежете на шайби.
Подредете парчетата скумрия в подготвения буркан, добавяйки и зеленчуците.
Подсолете на вкус, отгоре сложете дафиновия лист и 2 зрънца бахар. Налейте и олиото.
Затворете буркана с фолио и поставете в студена фурна. Включете я и оставете рибата да се приготвя около час на умерена температура.
Може да поднесете ястието както горещо, така и студено.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
- Скумрия плакия
- Домашно маринована скумрия
- Картофена салата с пушена скумрия и ябълки
- Печена скумрия в марината от горчица, майонеза и соев сос
- Печена скумрия на фурна с хрупкава билкова коричка
- Скумрия с картофи, зеленчуци и бяло вино на фурна
- Рулца от скумрия с чесън, гъби и соев сос
- Скумрия на скара с пикантна марината
- Салата от пушена скумрия с рукола и краставици
Коментари към Печена скумрия в буркан