Печена скумрия в буркан
Необходими продукти:
2 скумрии
1 морков
1 глава лук
1-2 супени лъжици олио
2 зърна бахар
1 дафинов лист
сол на вкус
буркан с вместимост 1 литър
Начин на приготвяне:
Почистете скумриите, отрежете главите и опашките им.

Нарежете на парчета рибата.

Обелете и настържете моркова (може да нарежете на кръгчета, ако е малък).

Лука нарежете на шайби.

Подредете парчетата скумрия в подготвения буркан, добавяйки и зеленчуците.
Подсолете на вкус, отгоре сложете дафиновия лист и 2 зрънца бахар. Налейте и олиото.

Затворете буркана с фолио и поставете в студена фурна. Включете я и оставете рибата да се приготвя около час на умерена температура.


Може да поднесете ястието както горещо, така и студено.


Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БАРЛИЙНС ФРЕШ КЕЧ РИБЕНО МАСЛО капсули * 250
РЕГЕНЕРЛАЙФ ОМЕГА-3 + ВИТАМИН D3 500 IU капсули * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОМЕГА 3 RX МИНИ капсули 500 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОМЕГА ФАКТОР ЗА ЖЕНИ капсули 1035 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
- Скумрия плакия
- Домашно маринована скумрия
- Печена скумрия на фурна с хрупкава билкова коричка
- Скумрия на фурна с майонеза и горчица
- Салата с пушена скумрия
- Печена скумрия с гъби, домати и лук
- Скумрия с картофи, зеленчуци и бяло вино на фурна
- Рулца от скумрия с чесън, гъби и соев сос
- Пастет от пушена скумрия с лук и лимон
Коментари към Печена скумрия в буркан