Скумрия плакия
Необходими продукти:
- 1 килограм риба скумрия
- 1 чаена чаша брашно
- 500 грама стар лук
- 4-5 меки домата
- щипка захар
- 2 моркова 2-3 дафинови листа
- черен пипер на зърна и сол
- 50 милилитра червено вино
- 2-3 зърна бахар
- 4-5 небелени скилидки чесън
- 1-2 чаени лъжички червен пипер
- 2 стръка пресен девесил
- мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Почистете и изплакнете рибата. Подсушете я, оваляйте я в брашно и я запържете от всички страни. Отцедете и оставете настрана. В същата мазнина сотирайте нарязания на полумесеци лук. Прибавете обелените и настъргани домати, нарязания морков.
Подправете с черен пипер, сол и щипка захар. Тя се слага, за да убие киселинността на домата и да подобри вкуса. Прибавете червения пипер, виното, бахара, скълцания пресен девесил, дафиновите листа и скилидките чесън.
Разбъркайте сместа и я оставете да къкри на слаб огън за 15 минути. Свалете от котлона и пресипете получения сос в тава, подредете отгоре рибата и запечете в загрята на 200 градуса фурна за 20 минути. Охладете, разсипете порции и поднесете ястието топло, гарнирано с резенче лимон.
Добър апетит!
Източник: www.annarecetasfaciles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
- Домашно маринована скумрия
- Печена скумрия с гъби, домати и лук
- Скумрия в доматен сос с лук
- Скумрия с лук на фурна
- Ароматна скумрия на жар с магданоз и лимони
- Печена скумрия в буркан
- Предястие от мраморна скумрия с орехи, моркови и лук
- Някои видове риба могат да навредят на здравето ни
- Предястие от скумрия с моркови и лук
Коментари към Скумрия плакия