Майонеза с къри, горчица и магданоз

Необходими продукти:
6 жълтъка
250 милилитра зехтин (може да използвате растително олио)
0,5 чаена лъжица къри на прах
30 грама нарязан магданоз
1 супена лъжица трапезен оцет (9%)
2 чаени лъжици готова горчица
1 супена лъжица захар
0,5 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Сложете жълтъците в подходящ съд, към тях добавете захарта, солта, горчицата, кърито и оцета. Разбийте до получаването на еднородна смес. Без да спирате да разбивате, прибавете зехтина, вливайки тънка струя от него. Разбиването продължава, докато се достигне необходимата консистенция. Накрая сложете 2 супени лъжици вряща вода, така майонезата ще стане по-плътна. Разбъркайте и прибавете нарязания магданоз.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
ПРОМОАРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
ПРОМОБОДИДАЙНАМИКС СЛИМВАНС капсули * 120 GNC
ВИТАУЪРЛД ЕКСТРАКТ ОТ ЛИСТА НА КЪРИ С ЖЕЛЯЗО И ВИТАМИН C капсули * 90
ПРОМОНУРС БИЛКОВ ПЕТМЕЗ С РОЖКОВ 400 г
ГОРЧИЦА С БАДЕМОВА ПАСТА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Пилешко филе с мед и горчица
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Класическa рецептa за домашен кетчуп
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Пуешко филе в медено-горчичен сос и задушени зеленчуци
- Домашна апетитка с патладжани, домати, чесън и магданоз
- Пилешко филе в сос от мед, горчица и чесън
- Горчица – хранителен състав, ползи и потенциални вреди
- Сос Бъфало
Коментари към Майонеза с къри, горчица и магданоз