Майонеза без яйца с ленено брашно и горчица в 5 стъпки

Необходими продукти:
2 супени лъжици ленено брашно
60 милилитра вода
125 милилитра растително олио
1-2 чаени лъжици горчица
2 супени лъжици лимонов сок
сол и захар на вкус
Начин на приготвяне:
1. Към лененото брашно налейте водата и затоплете на котлона, като разбърквате непрекъснато, докато сместа се сгъсти.
2. След това свалете от огъня и оставете да се охлади до стайна температура или близка до нея.
3. Постепенно прибавете съвсем мъничко сол и захар.
4. Разбийте с помощта на блендер, като вливате постепенно растителната мазнина. Не слагайте повече от 1 супена лъжица наведнъж.
5. Когато сместа придобие консистенция на майонеза, добавете лимоновия сок, горчицата, сол и захар на вкус.
Сосът е готов.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БРАШНО ЛЕНЕНО 180 гр. БАЛЧО
ОСТРОВИТ ЛЕНЕНО БРАШНО 500 г
БИО ГОРЧИЦА С МЕД 150 г FAMILLE MARY
СЛИП КОНТРОЛ сироп 250 мл
МИНСИНОВ ЗА СТРОЙНА ФИГУРА таблетки * 60 3 CHENES
ГОРЧИЦА ЕДРОЗЪРНЕСТА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Ленено семе - как се приема и за какво е полезно
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Лигнани - фитоестрогени с невероятни ползи за здравето
- Как да защитим дома си от мравките с помощта на царевично брашно?
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Сос Бъфало
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Пречистване на организма с ленено семе – рецепти и приложение
- Пуешко филе в медено-горчичен сос и задушени зеленчуци
Коментари към Майонеза без яйца с ленено брашно и горчица в 5 стъпки